Volledig scherm
De enige heavy metal op dit moment bij het poppodium: het geluid van de werkzaamheden tijdens de verbouwing. Foto John Schouten/BeeldWerkt

Netherlands Deathfest, de opvolger van 'Neurotic'

Woe 5 aug: Netherlands Deathfest, zo heet de onofficiële opvolger van het roemruchte festival Neurotic Deathfest dat 12 edities bij poppodium 013 plaatsvond.

Voor wie Neurotic Deathfest niet kent: dat was het grootste indoorfestival met 'extreme metal' in Europa. Tijdens drie dagen in april trok het Poppodium 013 - waar Deathfest werd gehouden - bezoekers uit 40 verschillende landen. Maar afgelopen editie was de laatste.

Vandaag werd bekendgemaakt dat de organisatie achter het Amerikaanse metalfestival Maryland Deathfest de sprong naar Europa waagt: de eerste editie van Netherlands Deathfest staat van vrijdag 26 tot en met zondag 28 februari op het programma.

De grootste
Maryland Deathfest bestaat sinds 2003 en is uitgegroeid tot het grootste extreme metalfestival van Noord-Amerika. Het festival dat jaarlijks in Baltimore gehouden wordt, is internationaal een begrip in de metalwereld. De organisatie achter ‘MDF’ speelde al langer met het idee om uit te breiden naar Europa. Nadat 013 bekend maakte dat Neurotic Deathfest na 12 jaar trouwe dienst zou stoppen, zagen de Amerikanen een gat ontstaan in de festivalkalender.

Namen
'Maryland' werkt samen met Ruud Lemmen. “We wisten niet dat Lemmen, het brein achter Neurotic Deathfest, ook hoofd programma bij 013 was. Door de samenwerking met Ruud en de hele crew van 013 ging het proces van plannen bijzonder gemakkelijk. Wij hebben enorm veel zin om voor de allereerste keer de hardste metal die Maryland Deathfest kenmerkt naar dit legendarische poppodium te brengen”, zo laat de organisatie weten in een statement.

Maryland Deathfest en 013 maken meteen de eerste 23 namen bekend voor het festival:

Agoraphobic Nosebleed (voor de eerste keer in Europa)

Aosoth

Autopsy (exclusief Europese show)

Contrastic

Cripple Bastards

Cruciamentum

Demilich

Disma

DOOM

Dropdead

Entrails

Entrails Massacre

Excruciating Terror (voor de eerste keer in Europa)

Flesh Parade (voor de eerste keer in Europa en met originele line-up)

Gruesome (voor de eerste keer in Europa)

Heaving Earth

Kraanium

Morpheus Descends (voor de eerste keer in Europa)

Pig Destroyer

Razor

Severe Torture

Teethgrinder

Vitamin X

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement