Niek van den Broek (links) en Erik de Ridder (rechts) bij de digitale routewijzer (midden, duh).
Volledig scherm
Niek van den Broek (links) en Erik de Ridder (rechts) bij de digitale routewijzer (midden, duh). © Bas Vermeer

Niet meer verdwalen: Tilburg telt straks twaalf digitale routewijzers

Woe 7 mrt: Twaalf zijn het er en ze moeten Tilburg 'bewandelbaar' maken: de nieuwe digitale routewijzers. Ze tonen de nieuwe plattegrond van de stad, wanneer er evenementen zijn en welke richting bezoekers op moeten. 

door Bas Vermeer

Dat laatste is al jaren hoognodig in de Spoorzone, waar met name bezoekers van De Pont nogal eens verloren rondlopen. Al in 2013 werd over de gebrekkige bewegwijzering geklaagd.

,,Als Clarissenhof klaar is geven we die route nóg duidelijker aan", aldus wethouder Erik de Ridder (Citymarketing) bij de onthulling van de digitale bewegwijzering op het Burgemeester Stekelenburgplein. 

Bij die onthulling moest er wel een beetje gesmokkeld worden: het bord was aangesloten op een aggregaat. Door de vorst vorige week kon de ondergrondse bekabeling nog niet worden aangelegd. 

Twaalf in totaal

Volgende week duiken nog meer digitale routeborden in de stad op (en moeten ze ook zonder aggregaat werken). Bij de Emmapassage - tegenover Thu's loempiakraam - staat er eentje klaar. Daarna volgen parkeergarage Knegtel en de Schouwburgring. Nog iets later verschijnen ze ook bij het Textielmuseum, De Pont en het Poppodium. 

Eind maart/begin april telt de stad er elf. De laatste (nummer 12) komt bij de Spoorlaan-zijde van het station te staan na de herinrichting van het voorplein. 

Grotere operatie

Niek van den Broek, voorzitter van het Ondernemersfonds, sprak 5 jaar geleden voor het eerst over de borden. ,,Het sluit perfect aan bij de stad die steeds meer toeristen trekt, waar ook Tilburgers de stad herontdekken."

De digitale borden horen bij een grotere operatie om de stad beter op de kaart te zetten. Zo is de stad ingedeeld in sfeergebieden en volgende week wordt een kunstzinnige plattegrond in de parkeergarage van het Pieter Vreedeplein onthuld. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs