Volledig scherm
Waar eens de Arrow Hobbyshop was gevestigd...

Nieuwkomer dwaalgebied: Barbier Du Nord

Vrij 24 juli: Het pand waar een halve eeuw het 'monumentje' Arrow Hobbyshop was te vinden, krijgt nieuw leven als barbershop Barbier Du Nord. Tilburger Stephan Rombouts (50) scheert en verzorgt er baarden en snorren.

door Bas Vermeer

Het pand wordt deze dagen gestript en opgeknapt (daarbij kwam al mooie reclame uit 1928 vrij: 'kousen - sajet'). Vanbinnen wordt het een ouderwetse barbier, met oude kappersstoelen, 'fijne banken' en Parijse metrotegeltjes. Het Du Nord in de naam verwijst naar de belendende straat: de Noordstraat.

Meesterbarbiers
Rombouts is niet een karakteristieke barbier, lacht hij. "Geen zijscheiding en tatoeages. Lang geleden werkte ik als dameskapper, maar dat friemelen aan haren en permanenten was niets voor mij. Daarna was ik in de mode werkzaam." Momenteel is Rombouts in de leer bij een aantal meesterbarbiers, 'om de kneepjes van het vak te leren'.

Toeval
Een vriend van Rombouts stuitte per toeval op het pand en lichtte de barbier in. "Ik liep al een tijdje met het plan rond, dit is er een prachtig pand voor. En het dwaalgebied is er een perfect gebied voor."

Het is nog even afwachten in welke staat het pand precies verkeert (en hoe grondig het moet worden opgeknapt), maar Rombouts hoopt eind augustus de deuren te openen. In de toekomst, als er genoeg belangstelling voor is, wil de barbier wellicht ook 'ouderwetse mannenkapsels' aan zijn repertoire toevoegen.