Volledig scherm
BLYF aan de Tuinstraat. © Bas Vermeer

Nieuwkomer dwaalgebied: 'Brabantse eetwinkel' BLYF open

Do 13 sept: De stad bulkt van de nieuwkomers de laatste weken, voegen we daar BLYF aan toe. De Brabantse eetwinkel aan de Tuinstraat 89 (voorheen La Belle Epoque) is open. Handige zaak ook voor de mensen die na een dag werken liever bankhangen dan koken. 

BLYF is deels een winkel, deels eetzaakje. Voorin staan koelingen waar je een verse maaltijd kunt kiezen om thuis op te warmen. Andijviestamppot, rijst met rendang of lasagne en de gerechten wisselen. 

De winkel blijft voor d'n werkende mensch doordeweeks expres iets langer open. Op maandag tot 19 uur en op donderdag tot 21 uur bijvoorbeeld.

'Brabants'

Volledig scherm
BLYF aan de Tuinstraat. © Bas Vermeer

In de schappen van de winkelgedeelte ligt een speciaal assortiment met drankjes, sauzen, soepen, chocola en chips. ,,Het meeste zul je bij de AH of Jumbo niet vinden", zegt eigenaresse Pleun Verhaaren. 

Cola van het merk Geschmack staat er, ook Karma Cola en drankjes van Luscombe. Verhaaren noemt het een Brabantse eetwinkel, maar dat Brabantse slaat eerder op het Bourgondische - 'het moet lekker zijn' - dan op het aanbod van lokale producten. 

BLYF wil, naar eigen zeggen, niet met het hippe mee, maar voor kwaliteit gaan. De kaart van het eetgedeelte is dan ook vooral no-nonsense. Botherhammen met ham of tonijn bijvoorbeeld. Al staat er ook soto ajam (Indonesische kippensoep), wortel/koriander-soep op de kaart. Mensen kunnen er langskomen voor een kopje koffie of iets zoetigs. Binnen is er plaatst voor 20 man. 

BLYF is een Tilburgse familiebedrijf. Vandaar dat de eerste vestiging in de Tuinstraat neerstrijkt. Binnenkort gaat er ook een zaak in Breda open. In de toekomst hoopt BLYF uit te breiden naar meer Brabantse steden. 

Volledig scherm
BLYF aan de Tuinstraat. © Bas Vermeer