Volledig scherm
Mint & Pepr

Nieuwkomer Heuvelstraat: kledingzaak Mint & Pepr

Vrij 19 aug: Na anderhalf jaar leegstand krijgt het Heuvelstraat-pand - waar vroeger Geddes & Gillmore was gevestigd - weer nieuw leven. Mint & Pepr heet de nieuwkomer. De kernwoorden? 'Nieuw, fris en eenvoud'. Lees: veel Scandinavische merken.

door Bas Vermeer

Maar er is meer: tassen en hoeden hangen aan de muur, er zijn designer-bidons en op een tafel ligt het boek 'Rum, een complete gids'. "We verkopen ook Franse merken en we denken er bijvoorbeeld aan om in de toekomst ook schoenen voor mannen te verkopen", zegt Margriet van Iersel (30).

We, dat verwijst naar haar vriend Tjerk de Haas (29) en haarzelf. Bij Mint & Pepr wordt verkocht wat de twee zelf mooi vinden en tijdens hun zoektochten opduikelen.

Telefoonstraat
De kiem voor de kledingzaak ligt iets verderop, in de Telefoonstraat. Van Iersel werkt als ontwerper voor onder meer Men at Work en Hunkemöller. "Maar dat werd op een gegeven moment saai, al freelance ik nog als ontwerper." Een winkel, lijkt haar wel wat. Ze stuit op een pand in de Telefoonstraat, waar toevalligerwijs de ondernemers van interieurdesign en -ontwerpzaak Meneer en Mevrouw van Hout ook interesse in hebben. De twee partijen besluiten samen het pand te huren.

Na twee jaar komt er een eind aan de samenwerking. 'De Van Houtjes' slaan een eigen weg in, voor Van Iersel wordt het jasje aan de Telefoonstraat te krap. Ze vindt aan de Heuvelstraat een nieuw onderkomen. Nu ja: ze ziet er een kans.

"Want het was hier écht niet mooi", zegt de Mint & Pepr-opperbaas. "Je kon de muren niet zien, één en al inloopkasten." De afgelopen anderhalve maand werd er gepeesd: schilderen, nieuw stucwerk, totale herinrichting. "Dik doorhalen, deadline-werk", glimlacht De Haas.

Pijpenla
Ook Mint zelf veranderde: van Mint Fashionstore voor dames werd het Mint & Pepr, voor zowel dames als heren. Hoewel de gevel niet breed is, is de winkel opvallend lang. Een pijpenla zoals je ze in Amsterdam veel ziet. "We wilden sowieso bij het dwaalgebied aanhaken, hier zitten we net op de hoek. Perfect zo. Het Radiopleintje is de laatste jaren hartstikke leuk geworden."

Mint gaat zaterdag voor het eerst voor publiek open.

Volledig scherm
Mint & Pepr
Volledig scherm
Mint & Pepr
Volledig scherm
Mint & Pepr
Volledig scherm
Tjerk en Margriet, Mint & Pepr