Volledig scherm
Barbara en haar partner Jarek in het toekomstige Cupcake House

Nieuwkomer Willem II-straat: Cupcake House

Za 21 nov: Cheesecake, cinema rolls, jumbo muffins met gedroogde tomaat, Italiaanse kruiden of rozemarijn met feta-kaas en cupcakes met als hart hele aardbeien of Oreo-koekjes. Het voornoemde is een voorproefje van het Cupcake House dat op 12 december de deuren aan de Willem II-straat opent.

door Bas Vermeer

De circa 90 vierkante meter tellende ruimte aan de Willem II-straat 4, het buurpand van de Cinematheek, wordt de komende weken verbouwd voor de eerste onderneming van Barbara Chylinska (30). Een Poolse die sinds drie jaar in Tilburg woont.

Achterin de ruimte wordt een open keuken gemaakt 'zodat bezoekers alles kunnen zien en vooral ruiken'. Voorin het pand komen zithoekjes, een sofa en de vensterbank ligt straks vol kussens en kleedjes.

Cupcakes
Chylinska maakt sinds 5 jaar cupcakes en stond onder meer met haar baksels (zie foto 2 en 3) op de Swan market in Tilburg. "Mensen vroegen steeds of ik ook een winkel had, maar ik werkte altijd vanuit huis." Het afgelopen jaar speurde ze naar een geschikt pand: een locatie aan het Koningsplein viel af ('gelukkig', verzucht ze nu, 'want het is er alleen op zaterdag druk'.) en na een bezichtiging in de Noordstraat kwam ze in de Willem II-straat terecht. "Wat ook weer leuk is als straks de fietspassage open gaat, dan wordt het hier nog veel drukker."

Burn-out
De Poolse werkte zes jaar geleden nog bij een bank, tot ze een burn-out kreeg. Ze glimlacht: "Ik was klaar met die crap, het leuren met creditcards. Het geestdodende werk." De moeder van drie staat vaak met haar oudste (Zofia van twaalf) in de keuken. Ze maken de caramel en pindakaas zelf, vertelt ze. "Zonder chemicaliën, geen 'magische' toevoegingen."

De cupcakes vormen de hoofdmoot. Maar in de zomer zijn er vijf soorten ijs in de smaken van de cupcakes, bezoekers kunnen straks zelf smoothies maken door het fruit dat ze willen aan te wijzen én er zijn suiker- en glutenvrije cakes. "En er is koffie of thee."

Cupcake House is de derde Poolse onderneming die in korte tijd in de binnenstad opduikt. Eind september opende eethuis Sami Swoi de deuren aan de Tuinstraat en begin november zag By Polka Boutique het licht in de Telefoonstraat.
"Maar dat is toevallig. Ik ben een Poolse ja, maar Cupcake House richt zich op iedereen."

Cupcake House opent op 12 december om 12 uur de deuren.

Volledig scherm
Cupcakes van de onderneemster
Volledig scherm
Cupcakes van de onderneemster

Blogs