Volledig scherm
La Belle Epoque aan de Tuinstraat

Nieuwkomers Dwaalgebied: The Mind Bar & La Belle Epoque

Ma 1 aug: Het dwaalgebied telt eind deze maand twee nieuwkomers: The Mind Bar en La Belle Epoque. De twee zaken vullen de gaten in die het vertrek van Bert Sieraden (Noordstraat 94) en Knus & Knapper (Tuinstraat 91) achterlaten. Die panden stonden maar kort leeg.

Voor The Mind Bar wordt het pand aan Noordstraat omgebouwd. Er komt onder meer een bar te staan, maar het gaat niet om een horecagelegenheid. "Als je aan de bar zit, heb je uitzicht op een kast vol oliën", vertelt eigenaar Jan van het Laar (37). "Je kunt dan vanuit je gevoel voor jezelf iets samen laten stellen. Dan moet je denken aan een olie voor ontspannen spieren of om lekker in slaap te vallen." Een 'energie mix' bijvoorbeeld, met amandelolie, pepermunt, lemongrass en eucalyptus

"Wij gebruiken natuurlijke ingrediënten en richten ons op een combinatie van basis- en etherische oliën. De producten worden ter plekke, op maat en naar wens gemaakt." Van het Laar was eerder in de Spoorzone gevestigd en maakt nu de overstap naar het dwaalgebied. "We willen aan de Dwalerij op 28 augustus mee doen en half september gaan we officieel open."

La Belle Epoque
La Belle Epoque-eigenaresse Chantal Nanning (49) hoopt rond dezelfde tijd haar galerie/interieurwinkel aan de Tuinstraat te openen. Er is kunst te vinden: keramiek uit Breda, textielkunst uit Engeland en ze werkt samen met het Kunsthuys in Best. Het gaat om exclusievere producten, vertelt ze. "Maar we bieden straks ook leuke cadeau-artikelen uit Frankrijk aan."

Het is de eerste onderneming van Nanning, ze was eerder werkzaam voor commerciële bedrijven maar liep al langer met de droom rond om voor zichzelf te beginnen. "Doen waar je blij van wordt", omschrijft ze de nieuwe stap. "Het pand aan de Tuinstraat is ideaal, dicht bij de vijfsprong en in het dwaalgebied. Je merkt als nieuwkomer hier dat de bereidwilligheid van de andere ondernemers om je te helpen heel groot is."

Ze hoopt dat in de eerste week van september de winkel voor het publiek open is.

Volledig scherm
The Mind Bar aan de Noordstraat.