Volledig scherm
Tilburg verandert in rap tempo in burger-city.... © ANP

Nóg een burgerzaak naar stadshart Tilburg: 'We komen speciaal voor de burger-oorlog'

Ma 20 aug: En ja hoor, het met hamburgerzaken dichtslibbende stadshart krijgt er nóg een hamburgerbakker bij. Het nieuws van de komst van de Burger King en Five Guys is amper koud of een nieuwe strijder dient zich aan. 

,,We komen speciaal naar Tilburg om mee te doen aan de burger-oorlog", zegt Ramon Steenis, eigenaar van twee Lekker Voordelig-zaken in Gelderland. (Ja, dat is de naam van de nieuwe burgerzaak: Lekker Voordelig). ,,In die strijd kunnen we meteen laten zien hoe goed we zijn." 

Én dat doet het natuurlijk goed voor de pr: door in de Tilburgse hamburgerveldslag te duiken, hoopt de jonge keten landelijke bekendheid te genereren. De zaak gaat de strijd aan met Burger Business, Worldburger, Thrill Grill, Burger King, Five Guys, Broodje Jantje, Johnny’s Burger Company én McDonald’s. 

Prijsvechter

Quote

McDonald's lijkt met 7 á 8 euro voor een menu goedkoop te zijn, maar wij zijn dat echt

Ramon Steenis, Lekker Voordelig

,,We zijn dit jaar gestart in Alphen en Dreumel in Gelderland", vertelt Steenis. ,,We openen voor het eind van dit jaar een vestiging in Eindhoven, Breda en daar komt Tilburg nu ook bij."

Zoals de naam al doet vermoeden is het een prijsvechter. ,,Je hebt al een hamburgermenu, met friet en frisdrank, voor 3,95 euro", vertelt 'ie. ,,Het duurste menu is 5,95 euro. McDonald's lijkt met 7 á 8 euro voor een menu goedkoop te zijn, maar wij zijn dat echt."

Hoe dat überhaupt mogelijk is? Zo kun je toch geen winst maken? ,,We maken de broodjes en hamburgers helemaal zelf." Hij lacht. ,,En ik hou gewoon van goedkoop."

De zaak gaat ook bezorgen en strijkt aan de Piusstraat neer, aldus Steenis. ,,De precieze locatie maken we nog bekend. We hebben intern nog overleg wanneer we open gaan, maar dat is nog voor het eind van dit jaar."

Jazeker, nu mag sushi-stad Tilburg zich omdopen in burger-city 

Blogs