Volledig scherm
De Avondwinkel aan de Besterdring. © Archieffoto Bas Vermeer

Ook Schouwburgpromenade krijgt een Avondwinkel

Ma 20 mrt: De vierde nachtwinkel – genaamd ‘Avondwinkel’ – van Tilburg duikt op aan de Schouwburgpromenade. Daar opent de Avondwinkel begin mei de deuren.

door Bas Vermeer

De winkel vestigt zich op de hoek waar De Feestspecialist was gevestigd. Het gaat om een kopie van de Avondwinkel aan de Besterdring, de eerste nachtwinkel van de stad. Er is straks alcohol te krijgen, maar ook tandpasta, chips en kaas (goede combinatie ook). De avondwinkel mag tot 2 uur ’s nachts open zijn.

2014
Eigenaar Ugur Suverekli heeft nachtwinkels in (onder meer) Rotterdam, Eindhoven, Venlo, Maastricht, Heerlen en Arnhem. Suverekli wilde de Avondwinkel eigenlijk al in 2009 openen, maar de politiek strooide roet in het eten. In 2014 stond de politiek de komst van de nachtwinkels wel toe.

Markt
,,Aan de Schouwburgpromenade zitten we nog dichter bij het centrum”, aldus Suverekli. Plannen voor nog meer Avondwinkels in de stad heeft hij niet. De Bestering telt twee nachtwinkels en de Korvelseweg heeft er ook al één, klinkt het. ,,Met deze winkel erbij is de markt wel voorzien.”