Volledig scherm
De bouw van het nieuwe busstation in Tilburg. © Bas Vermeer

Opening gloednieuw busstation Tilburg loopt vertraging op: niet december, maar maart

Do 23 aug: Het grote nieuwe busstation Tilburg - bij het treinstation - is niet in december klaar voor gebruik, maar 'ergens in maart'. Voor de zomer bleek al dat de kapconstructie duurder uitvalt. Nu blijkt daar ook een vertraging bij te horen. 

Het nieuwe station wordt overdekt, krijgt veel groen in de binnentuin én is er een wachtruimte voor chauffeurs/annex horecaruimte. 

,,De kapconstructie blijkt technisch moeilijker dan verwacht", zegt wethouder Berend de Vries. ,,We overleggen nu met Arriva op welk moment in maart het nieuwe busstation het beste in gebruik kan worden genomen."

Verhuizing

Quote

Het belangrijk­ste voor ons is de reiziger: die zal amper iets van deze vertraging merken

Woordvoerder Arriva

December vorig jaar verhuisden de reizigers en bussen van het oude busstation aan de Spoorlaan naar het tijdelijke station aan de Burgemeester Brokxlaan. Precies een jaar later zou alles weer terug verhuizen naar het gloednieuwe busstation. 

De verhuizing in december was belangrijk: zo’n verplaatsing heeft grote impact op de dienstregeling. Als Arriva de dienstregelingen verandert, doet de busvervoerder dat in december. ,,Voor ons is dat een natuurlijk moment", aldus een woordvoerder van Arriva. ,,Maar het belangrijkste voor ons is de reiziger: die zal amper iets van deze vertraging merken. Intern wordt het voor ons wel een flinke klus met het aanpassen van de roosters en dienstregelingen."

Of die vertraging nog voor extra kosten zorgt (bovenop de extra 2,1 miljoen euro) is nog niet bekend. 

Volledig scherm
Het nieuwe busstation van Tilburg. © Cepezed

Blogs