Volledig scherm
Voormalige Wibra, eind deze maand Quatta. © Bas Vermeer

Opleving rond Oude Markt: 'Wibra' gevuld, meer op komst

Do 8 mrt: Een paar mooie ontwikkelingen op en rond de Oude Markt: het voormalige Wibra-pand is weer gevuld evenals het hoekpand iets verderop dat zo'n zes jaar leeg stond. En naast de Heikese kerk wordt nog een hoekpand opgekalefaterd. Die witte blikvanger.

door Bas Vermeer

,,Ja, de hoek begint lekker vol te lopen", zegt Roger Schiffelers. Hij strijkt met de winkel 'Quatta, betaalbare kunst' in de voormalige Wibra neer. Dat pand stond sinds juli 2016 leeg

Quatta verhuist uit de Emmapassage omdat een deel van de passage wordt gesloopt voor de herontwikkeling. Quatta gaat aan de Heuvelstraat naast kunst, meubels, interieur en cadeau's ook 'koffie met iets lekkers' verkopen. Je kunt er kunst van nationale en internationale kunstenaars huren. 

Quatta gaat eind deze maand open. De ondernemers blijven er minimaal een jaar. ,,Daarna wordt het pand waarschijnlijk in twee delen opgesplitst en komt er naast ons nog iemand."

Na de leegstand

Twee panden verderop - in het prachtige hoekpand - strijkt XL store Sneakers neer, een nieuwe vestiging van Kids Love Sneakers. Dat pand staat zo'n zes jaar leeg, er was vroeger een uitzendbureau gevestigd. 

(Verhaal loopt onder de foto door)

Volledig scherm
Sneakers XL. © Bas Vermeer

En als pièce de résistance wordt het witte hoekpand naast de Heikese kerk in rap tempo opgeknapt. Dat stond eveneens láng leeg. Maar over de nieuwe invulling wil de ondernemer vooralsnog niks zeggen. 

Het zijn mooie ontwikkelingen: vooral omdat er veel droefenis is over de zieltogende wand van de Oude Markt. Die lag al jaren aan de beademing. 

Volledig scherm
Het witte hoekpand wordt opgekalefaterd. © Bas Vermeer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement