Volledig scherm
I Am Oak tijdens de Popronde in Tilburg © BeeldWerkt

Optredens bij kapper & in treinwagon: 45 gratis acts en 29 locaties bij nieuwe Popronde Tilburg

Ma 9 okt: De bands en kroegen zijn vastgelegd. Op vrijdag 13 oktober landt de Popronde weer in Tilburg: dwalen langs 29 (opmerkelijke) locaties en 45 relatief onbekende bands en artiesten. Op goed geluk nieuwe muziek ontdekken.

door Bas Vermeer

Het opvallende aan deze editie is de flinke lijst met nieuwe locaties die aan de route zijn toegevoegd: maar liefst 14 nieuwe namen. Waaronder Frank en Vrij, Ruby’s Irish Pub, Team Kappers (aan het Radiopleintje), De Slijterij, het nieuwe hostel Roots, ‘T Elfde Gebod, Gin Fizz, Bargús, de treinwagon van Stoom013, Brandpunt, Slagroom, winkel Hi-Fi Klubben, Club Smederij en ‘t Taphuys.

Vaste halte
Het programma (hier te vinden) werd een maand gelegden bekendgemaakt. Onder meer Tony Clifton, CIEL, Five Years Later en Fata Boom treden op. ,,Het is één van de grootste edities in Tilburg", zegt organistor Tara van den Dries. 

Tilburg is al jaren een vaste halte van het muziekcircus, dat talentvolle en veelbelovende Nederlandse bands en artiesten een podium wil bieden. In het verleden deden inmiddels bekende acts als Kensington, Racoon, De Staat, en Dotan mee. 

Grootste
De Popronde is het grootste rondreizend muziekfestival van Nederland. In totaal reizen 144 geselecteerde Poprondebands en acts – de nieuwe generatie popmuzikanten - langs 41 steden door het hele land. 

De ronde focust zich op de beginnende bands en pint zich niet op één muzikale stroming vast. Zo heeft het festival iets te bieden voor zowel dance- als rockliefhebbers.

Traditiegetrouw start 19:30 de Popronde in Sounds, dit keer met een optreden van Hunter Complex. En vanaf middernacht is er een afterparty bij Cul de Sac. Daar sluiten Bagdaddy en Fata Boom af. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement