Volledig scherm
Kermis in Tilburg. © Beeld Werkt

Over de kermis, dóór attracties: nieuwe 'trail run' in Tilburg

Do 12 apr: Al rennend door de cakewalk, dan een sprintje trekken, rondje in de hooggaatie en dan weer hardlopend door de Spoorzone. Tilburg is een nieuwe 'trail run' van 10 kilometer rijker op en rond de kermis. 

Quote

Mensen rennen over het kermister­rein en zo nu en dan door een attractie

Henk van Doremalen

Hoe de run precies vorm krijgt, en welke attracties er ook echt meedoen, wordt de komende maanden duidelijk. Henk van Doremalen, man achter de Ten Miles, is druk bezig met het vormgeven van de allereerste Kermisrun. 

,,De kermis vormt de basis", vertelt Van Doremalen. ,,Mensen rennen over het kermisterrein en zo nu en dan door een attractie. Vanuit het kermisterrein gaan er ook lussen andere kanten op, zo komen de renners door de Spoorzone. En waarschijnlijk rennen ze daar ook door verschillende gebouwen." 

Laatste zondag

De eerste Tilburgse Kermisrun vindt plaats tussen 9 en 12 uur op 29 juli, de laatste zondag van de kermis. Het is een zogenoemde 'fun run', zonder wedstrijdelement. Het doel is niet om de snelste tijd te lopen, maar 'om sportief bezig te zijn in een bijzondere omgeving'. Er wordt gemikt op zo'n 1.500 deelnemers die in groepjes van 10 of 20 de route hardlopen.

,,Naar mijn weten is dit een unieke run", aldus Van Doremalen. ,,Er worden wel hardloopwedstrijden rond kermisterreinen georganiseerd, maar niet er overheen."

Funloop

De Kermisrun neemt de plaats in van de Tilburg Ten Miles-funloop. Die loop in de Spoorzone - waarbij er onder meer door de Hall of Fame en horecagelegenheid Raw werd gerend - vond op de vrijdag voor de Ten Miles plaats. 

,,Twee van die evenementen in één weekend, dat was voor veel deelnemers toch iets te veel van het goede. Vandaar dat de tocht door de Spoorzone is opgeheven, maar in de Kermisrun is opgegaan."

De kermisbonden werken aan de nieuwe run mee. Samen met de exploitanten wordt gekeken welke attracties deel uitmaken van het parcours. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs