Volledig scherm
De aanleg van het pad over het Burgemeester Stekelenburgplein. © Jan van Eijndhoven

Pad over het Stekelenburgplein: stationspassage gaat in juli open

Do 9 juni: De laatste puzzelstukjes liggen bijna op hun plaats: deze dagen wordt het pad over het Burgemeester Stekelenburgplein-in-wording aangelegd en dan kan de stationspassage voor het eerst aan de noordkant open.

door Bas Vermeer

Nog voor de kermis volgende maand is het zover, aldus de gemeente. De precieze datum volgt nog.

Stationshal
Daarmee is de tweede verbinding onder het spoor een feit, halverwege mei werd de Willem II-passage in gebruik genomen. Nu is de verbinding tussen noord en zuid dwars door de stationshal aan de beurt. Of zoals de gemeente het noemt: 'de interwijkverbinding'. (Maar dat woord gaan we dus nooit meer gebruiken.)

Treinrails
Dat betekent niet dat het Burgemeester Stekelenburgplein zelf straks al klaar is. Het plein wordt nog met veel gras, beplanting, bomen en de oorspronkelijke treinrails aangekleed. Maar ook delen van het Clarissenhof, de Theresiazone (aan de Brokxlaan) en het stuk rond het toekomstige woon- en werkgebouw en bij de LocHal worden bestraat en ingericht. Daar is 7,2 miljoen euro voor uitgetrokken.

Monsterklus
Het Stekelenburgplein zou eigenlijk al eind vorig jaar klaar zijn voor gebruik. Maar ach, die datum werd eind 2013 al genoemd. En als je bekijkt wat voor monsterklus het hele project is, dan is ietwat vertraging niet verwonderlijk.