De Pandenbank
Volledig scherm
De Pandenbank

Pandenbank van Tilburg online: wat staat er in het stadshart te koop?

Do 17 mrt: Het Tilburgse Ondernemersfonds heeft een tweetrapsraket gelanceerd om de binnenstad op de kaart te zetten. Enerzijds is er sinds donderdag een 'bidbook' (waarin de acht deelgebieden van de stad worden uitgelicht), anderzijds zijn de te koop en te huur staande panden verzameld in een online Pandenbank.

door Bas Vermeer

De Pandenbank (hier te vinden) geeft een overzicht van wat er in de stad wordt aangeboden (dat betekent niet automatisch dat het om leegstand gaat). De bank telt nu 99 gebouwen, die zijn aangemeld door makelaars en pandeigenaren. Vandaar ook dat een gebouw als het voormalige V&D-pand ontbreekt: de invulling daarvan vraagt om 'iets' meer actie vraagt dan een 'te koop-bordje'.

Bijpassende panden
De hoogste huurprijs wordt gevraagd voor de Heuvelstraat 105, schrik niet: iets meer dan 31.000 euro per maand. Maar goed, dan heb je wel 4 panden - waaronder de voormalige Britain - die tot één grote winkelruimte samen zijn te voegen. Via de bank kunnen ondernemers en partijen die zich in Tilburg willen vestigen makkelijker zoeken naar een bijpassend pand, aldus het Ondernemersfonds.

Bidbook
In het bidbook worden de sterke punten van de stad uitgelicht, de op handen zijnde ontwikkelingen geschetst en krijgen acht gebieden in de binnenstad - van dwaalgebied tot culturele as - een gezicht. Met het 67-pagina tellende boek kunnen (onder meer) makelaars, Citymarketing en de gemeente de stad beter verkopen.

“We vernemen nu al geluiden dat grote ketens zich oriënteren op Tilburg als gevolg van de investeringen die gaan plaatsvinden", aldus Niek van den Broek van het Ondernemersfonds. "Met dit instrument kiezen we voor een actieve benadering”.

Er worden 500 exemplaren gedrukt, maar het boekwerk is daarnaast online in te zien.

Blogs