Volledig scherm
Met de kermis was er ook al een 'gay-evenement' in de haven tijdens Roze Maandag.

Piushaven: Allerkleinste Gay Pride groeit (te) snel

Di 11 aug: De T-Pride - het Tilburgse antwoord op de Amsterdamse Gay Pride - meert op 23 augustus voor het eerst aan in de Piushaven. Althans, dat hoopt de organistie. Het evenement groeit namelijk in rap tempo en de gemeente heeft nog geen vergunning verleend.

door Bas Vermeer

"Wij, een stel vrienden, dachten 'wat Amsterdam vorige week met de Gay Pride kon, kunnen wij ook'", vertelt organisator Jorgen Ashmann. De vriendenclub besloot drie boten te huren, die te vullen met travestieten: en 'tadaa', de kleinste Gay Pride van Nederland is een feit.

Ludiek
Er dreigt nu echter een kink in de kabel te komen omdat de ludieke actie 'een eigen leven is gaan leiden'. Op de Facebook-pagina hebben al meer dan 200 mensen zich aangemeld, er zijn er 3000 uitgenodigd. "Daarnaast krijgen we verzoeken van mensen die mee willen varen, het staat iedereen vrij om een bootje te huren."

Het wordt groter dan de organisatie voor ogen had, zegt Ashmann. "We hebben nu contact met de gemeente om een afspraak te maken. Het is kort dag voor een vergunning, dat weet ik. Hopelijk kan het, wij willen ook dat de veiligheid gegarandeerd is."

Met de kermis was er ook al een 'gay-evenement' in de haven, toen meerden bruidskoppels er op Roze Maandag aan.