Volledig scherm
Impressie van het ontvangstpaviljoen. © The Cloud Collective

Piushaven: Exploitant gevonden, horecapaviljoen wordt restaurant

Woe 17 mei: Het nieuwe horecapaviljoen op de middenpier van de Piushaven wordt een restaurant. De bouw begon gisteren officieel. Na de zomer is het restaurant zeven dagen per week open voor lunch en diner. Giel van Schaaijk (35) en vriendin Michelle van Dooren worden de uitbaters. 

door Bas Vermeer

,,Denk aan de internationale keuken, veel Frans, veel Oosters", blikt Van Schaaijk alvast vooruit. ,,En een stad als Tilburg biedt veel ruimte om creatief te zijn." Hij is nog een maand eigenaar van het Drunense restaurant Vandrunen. Dat restaurant scoort goed: een 9 op Iens (hoewel online recensies niet zaligmakend zijn uiteraard).

Horecareis
Van Schaaijk verdiende zijn sporen onder meer bij Het geheim van de Smid en Auberge du Bonheur in Tilburg. Met een compagnon werd hij eigenaar van restaurant De Luwte in Waalwijk en later ook van Vandrunen. Dat laatste restaurant bestiert hij alweer vijf jaar, waarvan de laatste drie jaar zonder compagnon. 

De tijd in Drunen was mooi, aldus Van Schaaijk, maar nu is het moment aangebroken voor een grotere uitdaging. ,,In Drunen ben je op maandag en dinsdag dicht, het dorp is te klein om alle dagen op te zijn. In Tilburg kun je als je het 7 dagen goed doet, ook 7 dagen open zijn. En dat doen we. We zijn jong, hebben zin om lekker te werken."

Half jaar
Grappig genoeg wonen Van Schaaijk en Van Dooren sinds twee maanden in de Mechtildisstraat, praktisch om de hoek van het ontvangstpaviljoen. ,,Maar dat is toeval. We waren al langer rond aan het kijken om een restaurant in Tilburg te beginnen."

Er kunnen straks zo'n 60 eters terecht in het nieuwe restaurant. De precieze invulling en naam worden de komende maanden bekendgemaakt. Van Schaaijk heeft nog alle tijd: circa een half jaar. Naar verwachting wordt het paviljoen eind juli opgeleverd en gaat het nieuwe restaurant in oktober open.