Volledig scherm
Pop-Up Store voor punk en metal aan het Pieter Vreedeplein © Pop-Up Store voor punk en metal aan het Pieter Vreedeplein

Pop-up platenzaak aan Pieter Vreedeplein

Ma 10 feb: In de leegstaande winkelruimte van Esprit aan het Pieter Vreedeplein komt volgende week (18 februari tot en met 23 februari) een pop-up platenzaak. Het is een initiatief van Johan Prenger die online al een shop heeft voor metal en punk platen. De pop-up store dient tegelijkertijd ook als expositieruimte en bandjes komen er optreden.

door Sanne Tegelaar

Het idee voor de pop-up store ontstond toen skateshop Kingdom naar de overkant van de Telefoonstraat verhuisde. In de vrijgekomen winkelruimte opent vandaag de klerenmaker 'Perfect'. Johan Prenger was daardoor net te laat om de ruimte nog te kunnen inzetten voor zijn plannen voor een pop-up store. Zijn Reflections Records is te klein om voor vast een winkel te gaan huren. "Daarvoor zijn de huurprijzen gewoon te hoog", zegt Prenger. "Maar zo als pop-up voor een week kan het wel."

Beschikbare ruimte
Op zijn pop-up plannen kwamen zoveel positieve reacties dat Prenger besloot verder te zoeken naar een ruimte. "Er staan genoeg winkelpanden leeg, daar moest wel een beschikbare ruimte voor een week tussen zitten, leek me", zegt hij.

Het bleek toch lastiger dan gedacht om een winkel te vinden. Van de vier ingeschakelde makelaars reageerde er slechts een. Dus plaatste Prenger op Facebook een oproep. Poppodium 013 reageerde. "Zij gebruiken de etalage van de lege Espritwinkel aan het Pieter Vreedeplein voor hun posters en aankondigingen. Zij wilden mij graag helpen. En ook Corio, eigenaar van het winkelplein, was positief."

Meer dan muziek
De pop-up store gaat meer bieden dan alleen bakken met platen met punk en metal muziek. Aan de muur komt onder meer werk te hangen van kunstenaars als Thorny Thoughts . En donderdag komt de band The Road Home spelen.

Volgens Prenger is er nog niet eerder een pop-up store met cd's en vinyl geweest. "Er hebben al heel wat mensen laten weten dat ze langs gaan komen. Vooral uit België verwacht ik veel klanten. Daar is de jeugd meer geïnteresseerd in gitaarmuziek dan in Nederland. Als het goed loopt dan gaan we het vaker doen. Ik heb in ieder geval ook al aanbiedingen gehad uit Amsterdam en Antwerpen."

Blogs