Volledig scherm
De Primark trekt al bezoekers naar Tilburg. © Bas Vermeer

Primark Tilburg trekt al pissige bezoekers

Do 8 mrt: Hoewel er nog volop wordt gebouwd, trekt de Primark nu al bezoekers naar het Tilburgse stadshart. Die vervolgens pissig zijn omdat de kledingreus dicht is. 'Ja maar Google zegt dat...'

door Bas Vermeer

Yep, Google meldt al wekenlang dat de Primark open is. En dat is vooral voor bezoekers van buiten de stad verwarrend.

Wie 'Primark Tilburg' googelt krijgt de openingstijden van de kledingreus-in-wording. 'Vandaag geopend' staat er dan. En wie bijvoorbeeld rond 17 uur zoekt, krijgt de melding dat het op dat moment 'meestal redelijk druk is'.

Het geloof in Google is heilig en dus komen er al bezoekers uit andere steden naar Tilburg. ,,Wij zijn vandaag vanuit Breda naar Tilburg gekomen en treffen daar nog GEEN Primark aan..... Stonden we daar voor Jan met de korte achternaam..!!", schrijft iemand op de bedrijfspagina. Om die reden duiken er al slechte recensies op, Primark heeft nu 2,2 van de 5 sterren.

'Teleurstelling'

De 18-jarige Quinty reisde begin februari met een vriendin vanuit Oosterhout naar Tilburg af. ,,We proberen alle Primarken binnen Nederland en België een keer te bezoeken." 

Quote

We hadden ons erg op het bezoek verheugd en een dag vrij genomen

Primark-liefhebber Quinty Domburg

Ze togen naar Tilburg, trokken naar de Stadhuisstraat en daar was het kleding-Walhalla dan. Leeg. En dicht.

,,We hadden ons erg op het bezoek verheugd en een dag vrij genomen. Ik was redelijk pissig maar ook teleurgesteld."

Wanneer?

En zo zien de werklui - die nog volop bezig zijn met de afbouw van de Primark - soms tot vijf keer op een dag mensen bij de hekken verschijnen. 'Wanneer is 'ie wel open?', klinkt het dan.

Ook bij Anvers, de horecagelegenheid aan de Oude Markt, klinkt die vraag volop. Niet alleen heel vaak vanuit de gasten, zelf willen ze het ook weten. Zo gelooft eigenaar Rob Michielsen heilig in de aanzuigende werking van de Ierse kledingketen. Ze hebben zelfs verbouwd: om het toenemend aantal gasten logistiek ook aan te kunnen. Nu is het alleen nog wachten op de opening...

Wanneer dat is? Vraag het aan de bouwvakkers die op het Primark-terrein rondlopen, dan hoor je 'eind mei'. In het geruchtencircuit van de horeca - meestal goed geïnformeerd - klinkt juni/juli.

Raadsel

Bij Primark zelf lijken ze het ook niet echt te weten. Mailtjes en telefoontjes aan het Ierse hoofdkantoor blijven onbeantwoord. De alleraardigste Nederlandse pr-medewerkster blinkt uit in algemeenheden 'de nieuwe winkel van Primark in Tilburg is naar verwachting aanstaande zomer gereed'. Uhuh.

Ach ja, de eerste bezoekers hebben Tilburg - navel van de wereld - al ontdekt. Alleen jammer dat ze er zo chagrijnig bij kijken. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs