Volledig scherm
Het reuzenrad Diamond Wheel. Foto: Frank Veldkamp

Reuzenrad Diamond Wheel definitief niet naar Tilburg

*UPDATE wo 17 juli 16.45 uur* Het reuzenrad Diamand Wheel komt definitief niet naar de Tilburgse kermis. Dat bevestigt exploitant Arend Harms woensdagochtend. "Ik heb de gemeente er via een email van op de hoogte gesteld, dus die weet ervan", zegt hij.
Inmiddels heeft de gemeente besloten de X-Factory (ook NS-Plein) op te schuiven naar de plek van het reuzenrad, voor de leegkomende plek wordt nog een alternatief gezocht.

De gemeente zei gisteravond er inderdaad vanuit te gaan dat het grote reuzenrad niet zou komen, maar officieel nog van niets te weten. Harms, woensagochtend: "Ze zijn op de hoogte hoor. Waarom ik niet kom? Dat weet de gemeente, verder doet het niet ter zake."

De eerste signalen dat de Diamond Wheel niet naar het NS-Plein zou komen, kwamen maandagavond bij de gemeente binnen. Op het forum van de site thempark.nl gonsde het van de geruchten, de exploitant zou het reuzenrad in België aan het opbouwen zijn. Ook van andere kanten kwamen bij de gemeente berichten binnen dat het Diamond Wheel Tilburg dit jaar links laat liggen.

Inmiddels is het dus zeker. De exploitant heeft de gemeente recent (onduidelijk is wanneer) laten weten dat hij een ander aanbod had gekregen 'dat hij niet kon weigeren', volgens de gemeentelijk woordvoerder. "Hij zadelt ons op met een probleem. We hadden een overeenkomst, zo hoor je niet met elkaar om te gaan. Maargoed, we zoeken een goed alternatief. De kermis gaat hier niet onder lijden."

De woordvoerder zei gisteren al dat er werd gezocht naar een alternatief. "We hebben een schaduwlijst van attracties waar we mee werken."

Volgens de woordvoerder is Harms zijn pachtgeld kwijt. Dat gaat in gevallen als deze echter om relatief kleine bedragen, hooguit enkele duizenden euro's. Harms: "Ik hoop dat ik het nog terugkrijg. Ik heb de gemeente nog een alternatief geboden, maar daar heb ik niks op gehoord. Tilburg heeft vorig jaar ook zonder groot rad gedraaid, gebeurt wel vaker. Waar ik sta? Het buitenland. Waar doet niet ter zake."

Lees alles over de Tilburgse kermis op bd.nl/kermistilburg

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement