Volledig scherm
Stadscamping © Jeroen de Jong/BeeldWerkt

Roadburn-camping 'maar dan met rustige muziek'

Di 7 april: De Stadscamping wordt in gereedheid gebracht voor de eerste gasten van Roadburn. Komend weekend slapen weer 150 festivalgangers op het terrein langs het spoor aan Sint Ceciliastraat en achter de Hazelaarstraat.

door Sanne Tegelaar

Het weer zit mee komend weekend. De laatste dagen kreeg de Stadscamping er nog wat boekingen bij. De bed&breakfasts en hotels in de stad zitten al vol. Vanuit alle windstreken reizen mensen naar Tilburg af voor het Roadburn festival.

"We hebben gasten uit Chili, Australië, Noorwegen, Israël", zegt campingbaas Eric Steur."Roadburners zijn geen standaard festivalgasten. "Ze hebben wat te besteden en het is ze niet alleen om Roadburn te doen maar ook om alles eromheen."
Van de 150 kampeerders slapen er 50 in de flexotels. Vorig jaar stonden er daar 3 van op de camping tijdens Incubate. Er is vraag naar dus nu staan er 20 van deze inklapbare hotelkamers op het terrein.

Sfeer
Anders dan het eerste seizoen van de Stadscamping vorig jaar kan nu op het terrein zelf geparkeerd worden. Aan de zijkant dan wel, want auto's op het veld maken het 'veel te ongezellig'. De camping is meer dan een grasveld dat ter beschikking wordt gesteld. In afwachting van de eerste gasten worden schommels in de bomen gehangen en grote dromenvangers aan de hekken bevestigd. Vrijwilligers timmeren aan barretjes, tafels en bankjes. 's Ochtends wordt er straks tijdens het ontbijt (samengesteld met bio-producten van lokale leveranciers) door dj's gedraaid. "De muziek is wel iets anders dan de Roadburn-muziek. De mensen moeten wel rustig wakker kunnen worden."

Basketbal
Nu het basketbalveldje van het Veemarktkwartier is verhuisd naar de Sint Ceciliastraat heeft de Stadscamping er nog een faciliteit bij. "We moeten nog wel even een campingbasketbal kopen zo", zegt Steur.
Woensdagmiddag komen de eerste gasten.