Volledig scherm
Stefan Buitenhuis test de schans. © Bas Vermeer

'Rolstoel 'm erin' aan de Piushaven: de proef op de som...

Zo 28 jan: En? Werkt de 'rolstoel 'm erin-schans' aan de Piushaven? De 'schans' met zijn tijdelijke paaltjes sprak eerder deze week nogal tot de verbeelding. 

door Bas Vermeer

Het beeld was goed voor een meewarige glimlach (en een badinerend blogje). Wethouder Berend de Vries liet in een reactie weten dat 'er nog een bankje komt om ongelukken te voorkomen'. 

De vraag die vervolgens - vooral via social media - opdook: zouden die bankjes de rolstoelers/kinderwagenbestuurders niet gruwelijk in de weg zitten? De gratis herontwerpen kwamen al binnen: 

De bankjes staan er nu en Stefan Buitenhuis was bereid om ze testen. ,,Mits het geen zielig jankverhaal wordt."  

Maar nee, een jankverhaal wordt het sowieso niet. Daarbij: het werkt. Jazeker. Het. Werkt. En nog vrij goed ook. De schans scoort 4,5 (van de 5) sterren. ,,Best wel prima dus." En daarmee krijgt de schans de 'Stefan Buitenhuis Seal of Approval'. 

Tilburg is over het algemeen genomen een best wel goede stad voor rolstoelers, klinkt het. In tegenstelling tot Amsterdam, Utrecht en dichter bij huis Den Bosch en Breda. ,,Al die kleine keitjes in de binnenstad waar je overheen moet rollen, dat is helemaal kut." 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement