Volledig scherm
Roy Donders bij zijn tegel. Foto John Schouten/BeeldWerkt

Roy Donders glittert op Walk of Fame Tilburg

Vrij 20 mrt: Het Tilburgse multitalent Roy Donders heeft sinds vrijdagmiddag een tegel op de Walk of Fame in de binnenstad. Wat enigszins verbazingwekkend is: hoezo had 'Ons Royke' daar eerder nog geen eerbetoon?

door Bas Vermeer

Aan Hem danken we de uitvinding van het 'water koken met een scheutje wasverzachter', harde krullen en huispakken die er uitzien alsof Swarovski en Coco Chanel een liefdesbaby hebben gekregen. ​

De couturier/stylist/zanger nam even voor 15 uur zijn rechtmatige plek in het Tilburgse pantheon der goden in. Samen met burgemeester Noordanus onthulde Donders zijn handtekening plus tegel op de Walk of Fame in de Alexanderstraat.

Donders' tegel glittert er tussen die van andere Bekende Tilburgers als Kluun, Guus Meeuwis en Pater Poels.

Oordeel commissie
Het is de eerste keer dat inwoners van Tilburg zélf een kandidaat voor de Walk of Fame konden aandragen. In totaal werden er zeven kandidaten voorgesteld (maar wie de andere zes waren, willen ze bij de gemeente niet vertellen).

Uit de kandidaten selecteerde een commissie - burgemeester Noordanus, ContourDeTwern-directeur Gon Mevis en CDA-raadslid Rein Valk - de winnaar. Het oordeel van de commissie: 'Multitalent Roy Donders is onderdeel van het DNA van Tilburg. En met zijn reality-televisieprogramma draagt Donders trots op Tilburg uit.'

Blijmoedig
Noordanus noemde tijdens de onthulling Donders een 'blijmoedig ondernemer'. "Altijd geinig om te zien als je de tv aan zet." Donders droeg op zijn beurt de tegel op aan zijn familie. "Best wel onwerkelijk dit."

In juni wordt er een nieuwe oproep aan de stad gedaan en kunnen er opnieuw kandidaten worden voorgedragen.