Volledig scherm
De Admiraal aan de Piushaven, in het wit de glasplaten. © Bas Vermeer

Schuivende gevelplaten Piushaven-complex: 'Er is snel ingegrepen'

TILBURG - Lof voor het ingrijpen van de gemeente, maar er zijn nog veel open vragen bij de bewoners en ouders van de naastgelegen school en kinderopvang. Want hoe reëel was de dreiging dat er een glasplaat van De Admiraal naar beneden zou komen? 

De glasplaten van Piushaven-complex De Admiraal zijn aan het verschuiven, daarom heeft de gemeente gisteren de omgeving van het gebouw afgezet. Het risico bestaat dat de platen - circa 90 centimeter bij 2 meter - loskomen en naar beneden vallen. 

,,Ik was wel verbaasd over de actie van de gemeente, dat is snel gegaan, ik wist niet dat het zo ernstig was", zegt Onno Jansen, eigenaar van het naastgelegen restaurant Doncurado. De ondernemer hoopt dat het een storm in een glas water blijkt te zijn. ,,Die platen zullen toch niet zomaar naar beneden komen? In al die jaren heeft De Admiraal heel wat stormen hier in de haven doorstaan."

,,Goed dat de gemeente ingrijpt", zegt Noortje van Venrooij, moeder van Phanta Rhei-leerlingen. Of ze geschrokken is? ,,Nee, dan ben je je druk aan het maken om iets dat niet gebeurd is. Daar ben ik niet zo van."

Bram de Regt - zijn dochters van 9 en 2 jaar gaan respectievelijk naar de school en kinderopvang - vraagt zich af waarom het probleem niet eerder naar boven is gekomen. ,,De gemeente handelt nu snel en adequaat, maar je had er toch niet aan moeten denken wat er had kunnen gebeuren. Mijn beide dochters spelen dagelijks op de pleinen onder die platen." De Regt vraagt zich af hoe reëel de dreiging is. 

De bouwer van het complex is om een reactie gevraagd. Update volgt. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement