Volledig scherm
'Zo kan het ook', aldus Smolders

Smolders: 'Stadsheer en andere fantasieloze hoogbouw inkleuren'

Di 18 okt: Inkleuren die hap. Dat moet volgens Hans Smolders gebeuren met 'kleur- en fantasieloze hoogbouw' in de stad. Als voorbeeld heeft de fractievoorzitter van de LST (goed voor 5 zetels) alvast De Stadsheer ingekleurd.

door Bas Vermeer

"Ga eens in de Spoorzone staan, dan weet je niet wat je ziet", zegt hij. "De achterkant van de Stadsheer is ontzettend lelijk en vanuit de Hart van Brabantlaan is het er niet veel beter op. Over 5 of 10 jaar zijn die platen zo vuil dat het er helemaal niet meer uitziet."

B en W
Smolders roept het college (middels vragen aan B en W) op in gesprek te treden met eigenaren van 'kleurloze hoogbouw'. Ze moeten de gebouwen verfraaien.

De politicus wil ook weten of 'B en W bereid is kaal beton niet meer toe te staan bij hoogbouw in de openbare ruimte'. "Behalve als er delen geschilderd zijn."

Volgens Smolders is de bewerkte foto van De Stadsheer slechts een simpel voorbeeld. "Je kunt zo'n gebouw ook aanlichten á la Westpoint. Laat de ideeën maar komen. Tilburg pretendeert de kunst- en cultuurstad te zijn, maar dat tonen we helemaal niet."

Is er hoop? Volgens Smolders wel. "Met wat kleur kan De Stadsheer nog best een icoon van de stad worden."

Twisten
Goed, we maken te Stadsgezicht niet over alle vragen aan B en W een blogje, maar over smaak valt zo heerlijk te twisten (vooral als het om de bouw in de stad gaat). We schrijven zelf al jaren over de blokkendozen in de stad, dit jaar ontstond een verhitte discussie over de renovatie van het stadskantoor en recent verscheen de gastblog 'Angst voor leegte'. Daarin pleit Robert Peeters juist tegen het 'alsmaar opleuken' van lege plekken.

Wat vindt u? De Stadsheer van kleur voorzien? Of moet Smolders vooral een Don Quichot tussen de blokkendozen blijven?
Reageren in de reacties onder deze blog, op Twitter of te Facebook.

Volledig scherm
Stadsheer maar dan met kleur, volgens Smolders