Volledig scherm
De mannen van Pallieter. © Jan van Eijndhoven

Solar-huisfeest in de Tuinstraat wordt legendarisch: 'Dikste feest ooit'

Za 12 mei: Het feest moet legendarisch worden, maar bij nader inzien komt er toch geen glijbaan uit het toiletraam. Dat je dronken, na het poepen, vanaf de eerste etage naar beneden roetsjt. 

door Bas Vermeer

Dat glijbaan-plan is in essentie prachtig natuurlijk, maar ja, qua veiligheid misschien niet zo'n heel goed idee. Zaterdagavond geven de mannen van Olof-dispuut Pallieter aan de Tuinstraat in Tilburg het 'dikste feest ooit'. Het moet wel een beetje veilig blijven. Dus werd de glijbaan geschrapt. 

Ad Festum

Dan blijft er nog genoeg 'legendarisch' over. Drie jacuzzi's, de bekende dj Thomas Newson die komt draaien, een laserkamer á la Mission Impossible, gratis drank, een vuurspuwer, saxofonist, varken aan een spit, een metershoge opblaasbeer en 3FM die delen uitzendt. De Pallieterianen nemen deel aan de landelijk wedstrijd Ad Festum. En dat zal Nederland weten ook. ,,We maken grote kans om te winnen", denkt Maarten Roest (26).

Voor Ad Festum mochten studentenhuizen een filmpje insturen. De makers van de drie beste filmpjes - waaronder Pallieter - geven een huisfeest en de organisatoren van het beste huisfeest mogen weer een stage hosten tijdens muziekfestival Solar. Lees: daar het feest daar nog eens dunnetjes over doen. Een team van bekende Nederlanders bezoekt zaterdagavond het feest in Tilburg, er worden opnames gemaakt én Solar zendt het via social media uit. 

Legendarisch

Quote

Die vrouw wilde hier aan haken in de boom hangen

Maarten Roest

In de achtertuin van Pallieter zijn ze op vrijdagmiddag druk in de weer met de voorbereidingen. Of nu ja, druk: elf van de veertien huisgenoten zijn op dat moment aan het drinken op een ander feestje in Maastricht. ,,En de capabele huisgenoten zijn aan het werk", lacht Johan Wipkink (26). ,,Ik regel het, dus ja, ik voel me een beetje verantwoordelijk dat het ook echt goed komt." 

Wie binnen wil, moet zich door een dixie wurmen. De dj-booth is een halve (bij de schroot opgehaald) Volvo waarvan de koplampen als stroboscoop dienen en op de wc kun je karaoke zingen. Jupiler heeft 750 liter bier cadeau gedaan, 
de shotjesbar staat klaar en er is wodka in fusten. ,,De 250 gasten drinken gratis", vertelt Wipkink. ,,En we werken met een gastenlijst, Solar heeft duidelijk de boodschap meegegeven dat het geen Project X mag worden."

Maar legendarisch wordt het zeker. Al lieten ze de glijbaan voor wat het was en zagen ze uiteindelijk ook niks in de freakshow. ,,Die vrouw wilde hier aan haken in de boom hangen", zegt Roest. Dat vonden de heren toch iets te ver gaan. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement