Volledig scherm
Solidd aan de Nieuwlandstraat sluit de deuren.

Solidd maakt plaats voor...snuffelen bij Pure Wood!

Di 1 juli: Spijtig, Solidd vertrekt uit de Nieuwlandstraat, meldden we hier vorige week. Het goede nieuws: de vervanger is Pure Wood, woonwinkel met een hoge snuffelfactor.

Door Stephan Jongerius

Een woonwinkel die verhuist van stadsrand naar binnenstad? Het lijkt de omgekeerde wereld. Maar het past naadloos in deze tijd, als je ondernemer Ton Fischer spreekt. De detailhandel transformeert, juist door internet en de crisis, zijn zaak is er exponent van.

In koopboulevard Leijpark gaat Pure Wood zijn 20-jarig bestaan net niet halen. Ton en Renate Fischer streken hier in oktober 1994 vanuit Rotterdam neer. Pure Wood onderscheidde zich met meubels van stoere, oude materialen: unieke stukken die rechtstreeks uit China en India werden geϊmporteerd. Ze trokken er van ver buiten de stad klandizie mee, maar ook Pure Wood ontkwam de laatste jaren niet aan de malaise in de branche.

Hart

“Aan de Nieuwlandstraat gaan we back tot basic”, zegt Fischer. De formules Xooon en Hendris & Hazel, die er in de loop van de tijd bijkwamen, zijn afgestoten. Zij houden een plek in de voormalige AaBe- complex. Pure Wood krijgt in het voormalige Solidd-pand de beschikking over duizend vierkante meter. “In het centrum is toekomst voor winkels met een eigen identiteit”, is Fischers overtuiging, “bij Pure Wood ligt ons hart.”

Die identiteit zit hem in de mix van die unieke meubels met de woonaccessoires die het Pure Woodteam op beurzen in binnen en buitenland bijeen sprokkelt. Verlichting, versiering, cadeau-artikelen: de collectie is geen maand dezelfde. Daarnaast zijn er bijzondere meubelmerken als Riviera Maison. “Onze bezoekers kunnen blíjven snuffelen”, zegt Fischer.

Contact

Natuurlijk, Pure Wood heeft ook een website. “We hebben zelfs overwogen uitsluitend online te gaan. Maar je moet contact houden met klanten, die geven aan wat ze willen.” In Fabriek59 aan de Lovense Kanaaldijk zit al het Pure Woodmagazijn, met een deel groothandel. Half september openen daar ook een showroom en werkplaats de deuren. In de ‘belevingswinkel’ aan de Nieuwlandstraat kunnen klanten de eerste week van augustus terecht.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement