Volledig scherm
Still uit Leggo van The Boy Next Door.

Stad als decor voor Tilburgse clips: The Boy Next Door & Jeroen Kant

Di 19 juli: Altijd mooi, de stad als decor voor Tilburgse muziekclips. Recent doken er weer twee op: van Lex van Berkel (alias The Boy Next Door) en van Jeroen Kant. Twee keer de stad, maar totaal uiteenlopend in muziek en beeld.

door Bas Vermeer

Zomermuziek met als achtergrond het stadshart bij de één en een weemoedig lied in Broekhoven bij de ander.

Om in Broekhoven te beginnen: daar nam Jeroen Kant zijn nieuwe single “Engelengeduld' op. Kant is (onder meer) de winnaar van de Nekka-prijs 2015/2016 en deed in 2013 mee aan ‘De Beste Singer Songwriter Van Nederland. De Tilburger zingt geen lieve liedjes, zijn terrein is 'dat van de authenticiteit en de cynische weemoed'.

Kant woonde tot november nog te Heesbeen (gemeente Heusden) in een houten huisje 'maar dat stortte in elkaar'. Daarna trok hij in bij de Tilburgse muzikant André van den Boogaart, in zijn woning werd de clip opgenomen. "De acteurs zijn Rob Villevoye en Sandra Scheffers, vrienden uit de kroeg."

The Boy Next Door
De andere clip is van Lex van Berkel, de artiest maakte eerst vooral remixes, tegenwoordig ligt de focus meer op singles met vocalisten en rappers. Het gaat dit jaar 'mega hard' met Van Berkel. Hij draait op WiSH Outdoor, 7th Sunday, Solar, Defqon1 en verschillende festivals in België. "We zijn laatst ingevlogen in Polen en zijn volgende week in Rimini waar we dan voor één boeking naar toe vliegen."

Edoch, Van Berkel is niet te groot voor Tilburg. "Ik ben zelf een trotse Tilburger en de stad heeft herkenbare plekken zoals Interpolis en de Heuvelse kerk. Waarom zou je de clip ergens anders opnemen als onze eigen stad zulke mooie plekken telt?" De clip wordt al goed bekeken. "Billenmuziek, zomer en positiviteit. Dat kunnen we in deze tijd helaas heel erg goed gebruiken."

Afijn, genoeg gepraat. Start de muziek:

Jeroen Kant - Engelengeduld:

En The Boy Next door - Leggo: