Volledig scherm
Bezoekers van de Stadscamping voor hun tentje © Evy van der Sanden

Stadscamping terug in 2015: start tijdens Roadburn

Do 16 okt: Op het Van Gend & Loos-terrein in de Spoorzone slaat de Stadscamping volgend jaar weer de tenten op. Begin april opent de camping voor het eerst haar deuren tijdens festival Roadburn. 

door Bas Vermeer

Roadburn duurt volgend jaar van 9 tot 12 april, een flink aantal van de festivalgangers slaapt bij Tilburgers of in andere steden. De Stadscamping voert dat als reden op om tijdens het festival het terrein aan te bieden.

De organisatie speelt ook met het idee om tijdens Neurotic Death Fest de camping open te stellen. "Dat festival werkt meer met dagkaarten, dus daar zal minder vraag naar zijn, vermoeden we", aldus initiatiefnemer Eric Steur. "Maar als er vraag is naar overnachtingen op de camping zullen we dan zeker open blijven."

Wens
Afgelopen jaar stond de camping er telkens (tijdens Mundial en Incubate) onder het vaandel van een evenementenvergunning. De grote wens van de organisatie is nog altijd om van april tot en met september open te zijn. Maar voor een permanente status is de organisatie van de gemeente afhankelijk.

De stadscamping zelf is er klaar voor, laat Steur weten. Werd vorig jaar nog vooral beschouwd als proefdraaien, gaandeweg het jaar groeide de camping net zoals de aankleding. De nieuwste aanwinst zijn de Flexotels, voor het eerst gebruikt tijdens 'de glamping'.

Meer informatie over de camping is hier te vinden.