Volledig scherm
De Stadscamping © Arnold Verplancke

Stadscamping uit de brand: verkast een seizoen naar Moerenburg

Vrij 25 nov: De donkere wolken boven de Tilburgse Stadscamping zijn weggetrokken. De camping heeft dit seizoen een nieuwe locatie: aan de Oisterwijksebaan in Moerenburg.

door Bas Vermeer

Bij de camping vreesden ze begin deze maand nog voor het voortbestaan. Het voormalige Van Gend&Loos terrein (VG&L-terrein) wordt herontwikkeld tot stadspark en gaat daarom in 2017 een jaar ‘op slot’.

Om die reden kon de camping op de vertrouwde locatie haar kampement niet opslaan tijdens Roadburn, Mundial, Woo Hah! en de Buurtcamping. Dat zijn de evenementencampings die samen de inkomstenbron vormen van de vrijwilligersorganisatie.

Weiland
Na de publicatie van het 'doodsteek-verhaal' nam de eigenaar van een weiland aan de Oisterwijksebaan contact op met de camping, vertelt Eric Steur van de Stadscamping. "Op het weiland staan af en toe paarden, vorig jaar was het een maïsveld. Wij kunnen het terrein dit jaar huren."

Met de verhuizing dit seizoen (daarna kan de camping waarschijnlijk weer op het VG&L-terrein terecht) komt de camping wel een stuk verder van het station te liggen. "De afstand vanuit poppodium 013 blijft ongeveer hetzelfde, dat is fijn. We spelen met het idee om een pendeldienstje in te zetten."

Zomerlust
Tijdens Festival Roadburn in april gaat de camping voor het eerst open. Ook de bezoekers van Mundial, Woo Hah! en De Buurtcamping kunnen er dit jaar terecht.

Door de noodgedwongen verhuizing is de camping wel een café rijker: Zomerlust ligt er tegenover.

Update 14.34 uur:
De bewoners van de buurt zijn beduusd door de komst van de camping, laat Lout Donders voorzitter van de wijkraad Armhoefse Akker weten. „Er is niets gecommuniceerd met niemand. Er zijn zorgen of de camping overlast kán veroorzaken, maar of die zorgen terecht zijn weet niemand. Het betekent niet dat we tegen zijn, we hebben gewoon geen informatie gekregen van de gemeente om een mening te kunnen formuleren.”

De gemeente staat in principe positief tegenover de plannen, zo laat een woordvoerder weten. „De stadscamping moet nu in gesprek gaan met omwonenden en zal mede op basis daarvan een vergunningaanvraag doen. De gemeente is akkoord op het moment dat de vergunning verleend wordt. Daarbij moet echt nog het nodige uitgezocht worden.”