Volledig scherm
Opbouw van de Stadscamping te Moerenburg. © Lout Donders

Stadscamping voor het eerst een heel seizoen open: eerst Moerenburg, dan NOAD-terrein

Vrij 13 apr: Voor het eerst in het vijfjarig bestaan is de Tilburgse Stadscamping het hele seizoen open. Nog niet op het Spoorpark - die locatie is nog volop in ontwikkeling - maar eerst te Moerenburg en dan op het voormalige NOAD-terrein.

door Bas Vermeer

Op dat terrein van de voormalige voetbalclub kunnen mensen een tentje of een camper stallen. ,,Daar gaan we een heel seizoen proefdraaien", vertelt 'campingbaas' Brigitte Blanken. ,,Hopelijk staat eind deze maand deze camping er en dan blijven we op de velden van NOAD tot na festival Circolo, op 21 oktober." Er is doorlopend plaats voor maximaal 100 campinggasten.

Bij grotere evenementen - zoals Mundial - dijt de Stadscamping iets uit op het terrein. ,,Tijdens Mundial logeert er maximaal 750 man en we verwachten 500 bezoekers tijdens de Buurtcamping." Ook is er voor het eerst een Kermiscamping. 

Bijzonder

Dat de camping een heel seizoen opengaat, is bijzonder. De Stadscamping bestaat nu vijf jaar en had van meet af aan de wens om vanaf de eerste lentedag tot het eind van het kampeerseizoen open te zijn. De Stadscamping krijgt op het Spoorpark een permanente plek waar dat na deze zomer kan. Ter voorbereiding wordt er de komende maanden op de velden van de voormalige voetbalclub geoefend.

Omdat het Spoorpark nog volop in ontwikkeling is, leidt de Stadscamping dit seizoen een zwervend bestaan. Eerst doet de camping Moerenburg aan, daar wordt die deze dagen opgebouwd. Volgende week woensdag heet de Stadscamping er zo'n 1000 Roadburn-bezoekers welkom. De camping blijft tot de maandag erop, daarna wordt alles ingepakt en verhuisd naar het voormalige NOAD-terrein.

Extra kosten

Quote

De camping in Moerenburg brengt heel veel extra kosten met zich mee

Brigitte Blanken

De Stadscamping plande eerder om het hele seizoen in Moerenburg door te brengen. Daar kwam kritiek op uit de buurt, die voelde zich door de komst van de camping overvallen. Toch is dat niet de reden om alleen de Roadburn-camping in Moerenburg te houden. Blanken: ,,De camping in Moerenburg brengt heel veel extra kosten met zich mee. Er is geen water, elektriciteit of riolering. Dat hebben we op het NOAD-terrein allemaal wel."

Dat ze niet meteen naar het NOAD-terrein gaan, komt doordat dat te klein is voor de verwachte toeloop met Roadburn. Overigens reageerden omwonenden van het NOAD-terrein in het begin ook verrast op de komst van de camping. Volgens Blanken zijn de plooien na een eerste informatieavond gladgestreken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs