Volledig scherm
Stadsstrand op een zomerse dag. Foto Joris Buijs/PVE

Stadsstrand keert toch nog een jaar terug: eind april open

Vrij 11 mrt: Tegen de verwachting in keert het stadsstrand dit jaar weer op de vertrouwde locatie terug. Het Copacabana van Tilburg opent op 29 april deuren aan de Twentestraat. Het strand wordt voor de vierde editie in een nieuw jasje gestoken.

door Bas Vermeer

Vorig jaar werd er al min of meer afscheid genomen van de locatie. De vergunning liep tot maart 2016 en aan de rand van het Wilhelminakanaal schieten de huizen als paddenstoelen uit de grond. Van meet af aan was de afspraak dat het stadsstrand voor de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk het veld zou ruimen.

Nieuw uiterlijk
„Maar de gemeente en gebiedsontwikkelaar Triborgh gaven aan dat ze het leuk zouden vinden als we nog een jaar blijven”, aldus Paul de Kanter, eigenaar van het stadsstrand.

Voor het strand zelf is het eveneens mooi meegenomen: in 2013 moest het strand op last van de provincie de Waterjump-attractie verwijderen, in 2014 waren er veel inbraken. „Tegenslagen waar we niet op hadden gerekend”, aldus De Kanter. De vierde editie fungeert dan ook een beetje als een pleister op die wonden.

Het strand zelf krijgt een nieuw uiterlijk: het thema ‘jutten’ komt centraal te staan. Dat omdat het strand dit jaar wil samenwerken met Healthy Seas, een organisatie die sinds 2013 bestaat en alleen al dit jaar ruim 100 ton aan visnetten uit de zee haalde. „Eén van de oprichters komt uit Tilburg, we willen ons aan dit goede doel verbinden.”

Keuken
Naast het nieuwe uiterlijk worden er vooral puntjes op de i gezet. Het eten van de barbecues was vorig jaar ‘fantastisch’, aldus De Kanter, maar het aanbod uit de keuken was ondermaats. Mensen moesten te lang wachten en de kwaliteit liet te wensen over. Daar komt verandering in door twee nieuwe voedselpunten te maken. „Maar we zijn nog na aan het denken over wat we precies aan gaan bieden.”

Veel van de activiteiten van vorig jaar komen terug. Onder meer de verhalenavonden met vluchtelingen, de silent disco’s en de yoga-momenten. Op de woensdag is er straks iedere woensdag van 14 tot 17 uur een Kidsclub en er wordt gekeken of ‘bubbelvoetbal’ iets voor het strand is. Op 1 oktober sluit het strand weer de deuren. "We zijn nog over een speciaal afsluitingsfeest na aan het denken", aldus De Kanter.