Volledig scherm
© Stadsstrand Waterjump

Stadsstrand Waterjump pakt laatste keer de chill aan Piushaven

Vr 29 apr: De keuken is verbeterd, er staat een festival met bekende namen op de planning en het zand is gefilterd: stadsstrand Waterjump is klaar voor de opening van vanavond. Bezoekers kunnen tot en met 1 oktober genieten van het ‘Copacabana van Tilburg’.

Door Niek Willems

Het is de laatste keer aan de Piushaven, want in december wordt alles afgebroken. Er moet namelijk rekening gehouden worden met de bouw van huizen aan de rand van het Wilhelminakanaal. De vergunning liep eigenlijk tot maart 2016, maar de gemeente en de organisatie zagen wel heil in nóg een editie.

Vol programma
“Dit jaar zijn er geen grote veranderingen doorgevoerd, maar we hebben wel een leuk programma. Het wordt drukker dan vorig jaar”, zegt eigenaar Paul de Kanter. Er staat in juni een festival op de planning met grote acts als Rico & A.R.T., Kees van Hondt en Zwart Licht. Ook komt er een pop-up cinema waar regelmatig muziekfilms worden vertoond die je met koptelefoon op kunt bekijken.

Daarnaast zijn er elke woensdag activiteiten voor kinderen, inclusief begeleiding. De keuken is al wel geopend, al draait deze pas 15 mei op volle toeren. Dan wordt het namelijk pas echt lekker weer. Volgens De Kanter is de keuken dit jaar stukken verbeterd. Er is een foodtruck en een buitenkeuken: bij de foodtruck kunnen gasten hapjes bestellen, zoals bourgondische bitterballen en huisgemaakte frieten. Bij de buitenkeuken kunnen mensen vlees- en visgerechten bestellen die op hete stenen worden klaargemaakt. De Kanter: “We hebben er deze keer echt goed over nagedacht en een aantal testjes kunnen draaien.”

‘Houtje-touwtje’
Qua aankleding haalt het stadsstrand de gebruikelijke attributen uit de kast, zoals de palmbomen en de vuurschaal. De sfeer laat zich omschrijven als ‘houtje-touwtje’, zegt De Kanter. “Alles staat er nog, dus we hoeven niet extreem veel te regelen. We hebben het zand gefilterd, dus dat ziet er weer supernetjes uit. Het is nog even wachten op de windschermen en dan is alles helemaal af.” Ook zal het strand dit jaar versierd worden met drijfhout en visnetten, verzameld door Healthy Seas. Deze organisatie strijdt tegen zwerfafval in de oceanen. Gasten kunnen tijdens hun bezoek ook een donatie doen. De Kanter: “Het mes snijdt aan twee kanten: er wordt iets met die materialen gedaan en het is voor ons een leuke aankleding.”

De ondernemer wil volgend jaar verder met stadsstrand Waterjump, maar dan moet er eerst een geschikte locatie gevonden worden. “We zijn op zoek naar een permanente plek in plaats van een tijdelijke. Het is even afwachten welke locatie het gaat worden, maar we zijn er met drie bezig.” De Kanter wil er verder nog niet veel over kwijt. De Spoorzone misschien? “Nee, niet de Spoorzone. Dat is één ding dat ik je mee kan geven.”

Tot die tijd: voetjes in het zand, niks aan de hand.