Volledig scherm
Het reuzenrad © Bonheur Horeca Groep

Stekelenburgplein: 'Auberge' begint pop-up restaurant in een reuzenrad

Do 30 mrt:  Een gloednieuw 40 meter hoog reuzenrad met een pop-up restaurant aan boord staat rond Koningsdag een week aan het Burgemeester Stekelenburgplein. 

door Bas Vermeer

Het reuzenrad ‘Royal in the Sky’ - vers van de fabrikant - is de blikvanger van Koningsdag en wordt speciaal voor het koninklijk bezoek opgezet. Rond en tijdens Koningsdag gebruikt restaurant Auberge du Bonheur de 24 gondels als pop-up restaurant. 

Gondels
,,Het gaat om een samenwerking met de gemeente", vertelt Ton 
Gimbrère van de Bonheur Horeca Groep.  ,,Het symbool van 'kermisstad Tilburg' komt een week aan het nieuwe stationsplein te staan. Wij vormen het 's avonds om tot een heel hoog pop-up restaurant."

De 24 gondels van het gloednieuwe rad zijn overdekt, aan boord zijn er tafels waaraan mensen kunnen dineren. ,,Je begint met een prachtige zonsondergang en dan zie je de stad steeds donkerder worden", zegt Gimbrère. ,,Het diner duurt twee uur, maar die tijd vliegt voorbij."

Hoogte
Het rad staat er een week, van 24 tot en met 30 april, iedere avond om 19 uur begint het driegangendiner. Tijdens Koningsdag is er twee keer een sessie.  Chefkok Ralph Blaakenburg heeft een speciaal menu samengesteld. ,,Je moet natuurlijk op speciale omstandigheden inspelen", zegt Gimbrère. Het eten wordt als vanouds in de keuken van Auberge bereid, maar ter plekke worden de puntjes op de i gezet.

Bonheur heeft iets met pop-up en hoogte, vertelt Gimbrère.  In 2004 ontving de groep ruim 10.000 gasten bij Westpoint en twee jaar later werd dat concept bij De Stadsheer herhaald.  Tijdens de kermis ontvangt Bonheur gasten op de hoogste etage van het gemeentehuis. 

Meer info over de het pop-up restaurant is hier te vinden.

Opinie