Volledig scherm
De buurttuin-in-wording.

Straatbeeld: Buurttuin-in-wording aan de Brokxlaan

Di 7 juni: Groen steekt al de kop op uit de bakken die ooit bij de NS-Werkplaats werden gebruikt. Het stukje grond aan de Atelierstraat - waar in januari het appartementencomplex werd gesloopt - verandert deze weken in een buurttuin. Vandaag werd de keet geplaatst waar 'de mannen van Amarant' komen te zitten.

De tuin brengt namelijk een paar partijen bij elkaar: Amarant, de buurtbewoners die de tuin aanleggen en onderhouden en de Kennismakerij wil er een kleine bibliotheek opzetten.

"Er komen hier bomen en bloemen te staan en straks kun je hier misschien ook jeu-de-boulen of Viking Kubb spelen", zegt Jan-Willem Adriaanse, bewoner van de Lange Nieuwstraat.

Het initiatief voor de buurttuin komt vanuit de omwonenden. Op het terrein verrijzen mettertijd 20 woningen die in Collectief Particulier Opdrachtgeverschap worden gebouwd, maar het is niet bekend wanneer de bouw begint. Tot die tijd draagt de buurtgroep Bij Ons Achter zorg voor de tuin.

De bewoners van de groep zaten al langer met het troosteloze gebiedje in de maag. Volgens hen komt de tijdelijke buurttuin als geroepen, zeker omdat er nu veel mensen langsfietsen nu de Willem II-Passage is geopend.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

Volledig scherm
De buurttuin-in-wording.
Volledig scherm
De buurttuin-in-wording.