Volledig scherm
Ingegooide ramen aan de Brokxlaan.

Straatbeeld: Extra beveiligde treinwagon in de Spoorzone

Do 4 aug: De Spoorzone telt inmiddels vier treinwagons. Twee zijn er bij de Houtloods te zien, één bij de Hall of Fame (als graffiti-object) en het vierde exemplaar valt niet meer op. De historische restauratiewagon is met hekken, platen en plastic zeil extra beveiligd.

door Bas Vermeer

De wagon stond eerder in de polygonale loods, maar kwam daarna buiten te staan achter het busstation-in-aanleg. Daar bleek de wagon een mooie plek te zijn om er een blikje Schultenbräu soldaat te maken. Of, als je geen dak boven je hoofd hebt, te slapen.

Niet zo heel verwonderlijk: dat deel van de Spoorzone diende altijd al als kampementje.

Gesneuveld
Vanwege de zooi en beschadigen werd de wagon vervolgens helemaal ingekapseld. Een hek ervoor, platen er tegenaan en er ligt een plastic zeil op het dak. Wat de plannen voor de historische restauratiewagon zijn, is niet bekend (maar als u de eigenaar bent: mail even).

Dat het inkapselen - helaas - nodig is, blijkt ook iets verderop: bij één van de twee wagons bij de Houtloods zijn de ramen gesneuveld (zie foto 3). Het nieuwere, fraai exemplaar is gelukkig nog helemaal intact.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

Update 9 augustus:
De wagon is van de gemeente, maar daar weten ze nog niet wat voor bestemming de restauratiewagon in de toekomst krijgt.

Volledig scherm
De ingekapselde treinwagon.
Volledig scherm
De ingekapselde treinwagon.