Volledig scherm
Nieuwe bewoner gezocht. Foto Niek Willems

Straatbeeld: 'Kijk onze nieuwe huisgenoot'

Do 14 juni: Ben je op zoek naar een nieuwe bewoner voor je studentenhuis? Dan is een advertentie op Kamernet wel zo handig. De Gasthuisring 32 pakt het net iets anders aan.

door Niek Willems

Het raam van het studentenhuis is beschilderd met de boodschap 'kijk onze nieuwe huisgenoot'. De spiegel is uiteraard symbolisch, zodat passanten zich aangesproken voelen. Maar dat hoeven we eigenlijk niet uit te leggen. Stadsgezicht kon het niet laten om even aan te bellen.

"We zijn nog niet echt op zoek, de bewoner van de kamer gaat er pas volgende maand uit", vertelt student Tim de Leeuw. "Het is eigenlijk bedoeld als grapje. Elk seizoen schilderen we iets anders op dit raam." Een tijdje geleden hield het studentenhuis een superheldenfeest en toen prijkte er een Superman-logo op de ruit. Met Kerst stond Olaf van Frozen op het glas en met Sinterklaas hadden bewoners de boel versierd met takken en bladeren.

Stadsgezicht is de beroerdste niet en wil best meehelpen met zoeken. Wat moeten we ons voorstellen bij de kamer? "Het is een kleine kamer van 10 vierkante meter. Ik weet even niet hoeveel-ie kost." De sfeer in huis laat zich omschrijven als een 'gezellig gemengd studentenhuis' van negen personen. "We eten regelmatig samen, maar we gaan niet echt vaak op stap", vertelt een andere bewoner. "Met tentamens is het hier dus rustig." Ben je dus op zoek naar een studentenkamer? Bel dan even aan.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement