Volledig scherm
McGregor

Straatbeeld: Lege McGregor

Vrij 28 okt: Je kunt ze nog zien, de contouren van de letters die samen McGregor vormden. De naam van het modehuis werd recent van de gevel gepulkt. Het prominente hoekpand aan de Heuvelstraat staat weer te huur.

door Bas Vermeer

De prijs? 100.000 euro per jaar voor 190 vierkante meter. Dat is 526 euro de vierkante meter per jaar. In Tilburg liggen de huren in de topklasse tussen de 600 en 700 euro per vierkante meter.

De Heuvelstraat-locatie ligt daar dus iets onder.

Onderspit
Het modehuis McGregor Fashion Group vroeg eerder dit jaar faillissement aan en was daarmee het zoveelste winkelbedrijf dat ten onder ging.

Eind vorig jaar dolven V&D en schoenenwinkelconcern Macintosh het onderspit. Dit jaar gingen - onder meer - MS Mode, Mitra, Perry Sport en McGregor failliet.

C&A
Ondertussen gaat het ook met het aloude C&A - in Tilburg aan de Jan Heijnsstraat gevestigd - niet zo lekker. Vanwege een teruglopende omzet sluit de winkelketen in 2017 vier filialen. In Pijnacker, Nijverdal en twee in Utrecht.

Doorstart
De McGregor Fashion Group maakt ondertussen een doorstart onder de nieuwe naam Doniger Fashion Group. Het concern, dat in 1993 werd opgericht wil meer de nadruk leggen op online-verkopen en op de shop-in-shops.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

Volledig scherm
Lege McGregor