Volledig scherm
Verlichting Vreedeplein. Foto Justin van Groenendaal.

Straatbeeld: Mooie kerstverlichting (maar met haperingen)

Do 3 dec: De binnenstad ziet er door de kerstverlichting sfeervol uit, al komt het haperend op gang. Het opstarten bij het Piusplein was moeilijk en het Koningsplein moet het in de namiddag nog zonder kerstverlichting stellen.

Aan de Heuvel werd gisteren het licht in de grote boom ontstoken, bij het Pieter Vreedeplein pakt Wereldhave (de eigenaar van het plein) groter uit. Het resultaat is te zien op de foto's van Justin van Groenendaal en Jan van Eijndhoven.

Donker
Er is dit jaar meer licht in Tilburgse binnenstad, alwaar binnen vier jaar een flinke 'kerstsfeer-inhaalslag' werd gemaakt. Het stadshart telt tientallen kilometers aan verlichtingssnoer en honderdduizenden lampjes. Al is het opstarten soms moeilijk. Op het pleintje voor de McDonalds was het deze week nog donker, tot ergernis van enkele ondernemers. Dat probleem is inmiddels opgelost.

En bij het Koningsplein: daar brandt in de namiddag nog geen licht. "Het Koningsplein ziet er al troosteloos uit", zegt Michèl van Zon van Van Dal Mannenmode. "En nu met die kerstverlichting die niet aan staat al helemaal." Dat zou niet zo moeten zijn, weet het Ondernemersfonds te melden, De verlichting hoort daar om 16 uur te branden. Er wordt onderzocht wat er op het plein mis is.

Infra
Bij het fonds is bekend dat er hier en daar haperingen zijn. Zo werd er op het Piusplein geen extra kast voor de energietoevoer geplaatst en moesten op sommige plekken nog extra sleuven worden gegraven. Energieleverancier Enexis is te laat begonnen met het zorgen voor de extra infrastructuur. Maar de meeste problemen zijn alweer verholpen.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

Volledig scherm
Nog donker op het Koningsplein
Volledig scherm
Verlichting Vreedeplein. Foto Justin van Groenendaal.
Volledig scherm
Verlichting Heuvel. Foto Jan van Eijndhoven