Volledig scherm
Telefoon aan de straat. © Bas Vermeer

Straatbeeld: 'Niet aanraken aub'

Woe 12 sept: Ok, apart. Een tafeltje met telefoon en potplantje staat opeens op de hoek van de Spoorlaan met de Willem II-straat. 'Niet aanraken aub', staat er op het begeleidende briefje. 

Volledig scherm
En een telefoon op de hoek Korteschijfstraat/ Schoolstraat © Jochem Messbauer

Het schattige tafereeltje trekt nieuwsgierige kijkers, maar aangeraakt wordt het niet. En schijnbaar duiken er op meer plekken in de stad telefoontafeltjes op. Zo maakte Jochem Messbauer de foto hier rechts aan de Schoolstraat, maar er staan er ook bij het station en op de Westermarkt.  

Wat zou het zijn? Een sociaal experiment misschien? Dat de kunstenaars kijken hoe lang iets op straat in Tilburg overleeft.... Of een reclamestunt? 

Ben je de maker? Tips? Neem even contact op via B.Vermeer@bd.nl, Facebook of Twitter

Update 16.34 uur

Een - jawel - telefoontje van Ineke Couwenberg: het gaat om een actie van het CDA. In het holst van de nacht werden er 25 tafeltjes in de gemeente neergezet. ,,Om te laten zien dat de afstand tot de politiek niet zo groot is, dat we benaderbaar zijn."

Eh. Met telefoons die niet werken? ,,In onze fractie rouleert een telefoon, die wordt altijd door iemand meegedragen. Daar kunnen mensen ons 24/7 op bereiken." Het nummer? 06-34857716.