Volledig scherm
Ze Zijn Er. Foto Peter Valkema

Straatbeeld: Ze Zijn Er

Zo 18 aug: Het mooie van de stad: kleine zaken die je al jaren over het hoofd ziet, waar soms een mooi verhaal aan kleeft. Schreven we vrijdag een blog over de paspoppen van de Noordstraat, vandaag gaan we de hoek om.

Want: waarom is er op een pand aan de Stationsstraat 'Ze Zijn Er' geschilderd?

Die vraag komt van Peter Valkema: "Het staat er al jaren. Dit stukje tekst heeft me altijd gefascineerd. Wist de schilder iets dat wij niet weten? Of is het een oude reclametekst waarvan een deel verloren is gegaan? In elk geval: een mooi straatbeeld."

Goed, we komen er - eerlijk gezegd - niet achter. Bij de kapperszaak/buitenlandse telefoonwinkel in het pand worden we niet veel wijzer. Navraag in de directe omgeving levert ook niets op. Het is wel duidelijk dat het er al jaren zit, ook op Streetview zijn de letters te zien.
Bij deze doen we een beroep op de wijsheid van het publiek, voor diegene met het verlossende antwoord onze Eeuwigdurende Dank (jazeker).

Reactie op Facebook, in de reacties onder deze blog of op Twitter. Hopelijk later vandaag een update met het antwoord.

Update 13.49 uur:

Dat is snel: Ze, dat zijn worstenbroodjes van bakker Marijnen. Op Cubra een verhaal van Ed Schilders: 'De drie woorden in de gevel zijn er nog steeds'. Met dank aan Niek Emmen, en Loe (hieronder in de reacties.)
René Valk voegt toe: "Ook aan de westzijde van de Stationsstraat heeft een bakker gezeten die dezelfde leuze gebruikte. En raar maar waar: daar was ook een telefoonzaakje, of het is er misschien nog."
En Florus Hoogendoorn heeft - via Twitter - nog een mooi beeld uit het Regionaal Archief opgediept, uit 1915.

Ook een Straatbeeld? Bijzondere plek? Mail naar stadsgezichttilburg@bd.nl, mention @BDStadsgezicht op Twitter of download de gratis aopp via Google Play.

Blogs