Volledig scherm
© Rik Goverde/BD

Straatbeelden: Rode schutting is weg, dringen voor fietsers

Di 4 juni: Een inmiddels vetrouwd straatbeeld is niet meer, sinds vandaag: de Rode Schutting aan het Piusplein is afgebroken. En op de oversteekplaats van het NS-plein naar de Heuvelring is het dringen geblazen voor fietsers en voetgangers.

De beroemde Rode Schutting met de uitgezaagde harten, die jarenlang aan het Piusplein een lege bouwplaats onttrok aan het oog, bestaat sinds vandaag niet meer. Werklui zijn bezig het ding te ontmantelen, de rode platen liggen opgestapeld in het midden van het dichtbegroeide terrein. Reden: vanaf deze week (is het plan) gaat er gewerkt worden aan de sanering, daarna wordt een aantal appartementen voor jongeren gebouwd.

En een paar honderd meter verderop wordt gewerkt aan het NS-Plein en de onderdoorgang van het spoorviaduct. Dat leidt op momenten tot gevaarlijke situaties, meldde Jolanda Polkamp gistermiddag op Twitter. Met name bij de oversteekplaats van het NS-Plein naar de Heuvelring (zie foto). Verkeerswethouder Roel Lauwerier (VVD) belooft maatregelen: meer ruimte voor de fietsers blijkt niet mogelijk, nieuwe belijning wel. Maar het blijft nog een paar weken doorbijten, geeft hij aan.

Ook een Straatbeeld? Mail naar stadsgezichttilburg@bd.nl, mention @BDStadsgezicht op Twitter of download de gratis app via Google Play.

Volledig scherm
© Rik Goverde
Volledig scherm
© Rik Goverde/BD
Volledig scherm
© Rik Goverde/BD

Blogs