Volledig scherm
De Tilburgse winterkermis keert niet meer terug. © BeeldWerkt

Streep door Tilburgse winterkermis: 'Meer sfeer in de binnenstad'

POLLVrij 28 sept: Het is gedaan, voorbij, over: de Tilburgse winterkermis keert niet meer terug voor een derde editie. De attracties zijn geschrapt, het geld wordt gestoken in een 'aantrekkelijkere, winterse binnenstad.' 

Na twee edities in de voorgaande jaren, komt er geen derde editie van de winterkermis in Tilburg eind dit jaar. 

Poll

De winterkermis keert niet meer terug

  • Neeeee (18%)
  • Hoezee! (71%)
  • Geen mening (11%)
954 stemmen

,,De winterbeleving in de stad hinkte op twee gedachten", vertelt Jannet Wouters van het Binnenstad Management Tilburg (BMT). ,,De mensen die naar Tilburg trokken omdat het een kermisstad is, kwamen niet echt aan hun trekken. Daar was het niet genoeg kermis voor. Aan de andere kant had je de mensen die het centrum bezochten voor de nostalgie, winterbeleving en Dickens-sfeer. Dat rijmde weer niet met sommige attracties."

Geen bezuiniging

De winterkermis dook voor het eerst in 2016 op. Er stonden zo'n 30 attracties in de binnenstad: een dumbo-carrousel , kamelenrace, de katapultattractie Slingshot, grijpautomaten, snelle attracties en trampolines. Vorig jaar lag de nadruk iets minder op de attracties en meer op de winterbeleving. Nu wordt ervoor gekozen om de attracties helemaal te schrappen.  

Het gaat niet om een bezuiniging, het geld wordt gestoken in een winterse binnenstad die beter bij de kerstdagen past. Lees: kerstbomen, activiteiten, mooiere aankleding en verlichting.  

Veel licht

De komende maanden wordt duidelijk wat dat allemaal precies behelst. Wouters kan nu nog niet alles vertellen. ,,We zijn in ieder geval met iets heel gaafs bezig voor de Heuvelse Kerk." Verder wordt er nagedacht over meer licht in het centrum, 3D lichtobjecten en worden de traditionele grote kerstbomen wellicht vervangen door bomen die helemaal uit licht bestaan. 

En ja, zegt Wouters, er is ook nagedacht over een ijsbaan. ,,Maar als we voor een ijsbaan kiezen bundelen we onze krachten en financiën op één plek in de stad. We willen juist meerdere gebieden in de stad bestrijken." 

Afijn, wordt vervolgd dus. 

Blogs