Volledig scherm
De gevels aan de Telegraafstraat zijn al opgeknapt. Foto Joris Buijs/BeeldWerkt

Tegen de verkrotting in: panden Telegraafstraat opgeknapt

Do 30 juli: Een verschil van dag en nacht aan de Telegraafstraat in Tilburg, waar drie van de karakteristieke panden worden opgeknapt. Jarenlang waren de gevels vaal, grauw en een doorn in het oog van de buurt (hier nog goed te zien).

door Bas Vermeer

Een beleggersclub kocht een jaar geleden de - toen nog - anti-kraakpanden. "Van rotte kieten naar 24 appartementen”, zegt een bouwvakker. De panden waren van binnen verpauperd, de achterkanten lagen er uit. In maart begon de grootscheepse renovatie, begin volgende maand worden de panden opgeleverd.

Zandstralen
"Wat je met zandstralen en opnieuw voegen al niet kunt doen", zegt Wessel IJsebaert van verhuurbemiddelaar De Huis Sleutel. "De panden stonden op de lijst om gesloopt te worden. Als er nu mensen binnen komen kijken, klinkt 'oooh' en 'aaah'. Je zou die vijf vervallen huizen aan de Bisschop Zwijsenstraat ook zo aan moeten pakken. Er is in Tilburg al genoeg gesloopt."

Het verkrottings-gehalte van de Telegraafstraat was sowieso al hoog. Waar de Telegraafstraat de Heuivelring raakt, staat een drietal rotte kiezen. Ook die worden opgeknapt.

En iets verderop is de facelift van de Zino voltooid.
We houden de moed er in mensen.

Blogs