Volledig scherm
Het nieuwe Mugs & Muffins.

Terugkeer aan de Tuinstraat: Mugs & Muffins weer open

Di 2 aug: Nieuwe elan voor het vervallen hoekpand in de Tuinstraat dat jarenlang leegstond: koffie- en theezaak Mugs & Muffins heeft er de deuren geopend.

door Bas Vermeer

De gevel heeft nog een opknapbeurt nodig en binnen worden de puntjes op de i gezet, maar de verhuizing van 'Mugs' is een feit.

Na acht jaar aan de Willem II-straat verhuisde de zaak ('vanwege de hoge huur') naar de Tuinstraat. In anderhalve maand werd het verwaarloosde binnenste van de voormalige kledingwinkel Pimm's Fashion Outlet opgeknapt.

Historie
"De buitenkant krijgt nog een kleurtje, onze naam komt er nog op te staan", vertelt eigenaar Martijn van der Weijden. "En binnen moeten we nog het één en ander afwerken, deze muur komt nog vol met foto's te hangen."

Hij heeft een aantal historische foto's van de Tuinstraat op de kop getikt, Van der Weijden laat een prachtig exemplaar zien: werkelozen die bezig zijn met een cursus droogzwemmen, een foto in zwart en wit. Hij lacht: "Dat gebeurde dus hier in de straat. Je blijft kijken."

Officiële opening
De nieuwe locatie, opgedeeld in twee ruimtes, bevalt prima. "Hier heb je meer uitzicht - je kijkt uit over de hele Telefoonstraat - en er is meer licht." Of er nu meer of minder bezoekers langsrijden dan in de Willem II-straat, valt moeilijk te zeggen. "We zijn pas net open en het is vakantie. Maar het valt in ieder geval niet tegen. Toen we de deuren openden, stonden de eerste vaste klanten alweer op de stoep."

Op 10 september - als alles af is - wordt de zaak officieel heropend.

Volledig scherm
Het nieuwe Mugs & Muffins.
Volledig scherm
Het nieuwe Mugs & Muffins.