Volledig scherm
Het uitgebrande FEBO-pand. © Jan van Eijndhoven

Terugkeer van de FEBO: heropbouw start 'vandaag of morgen'

Woe 11 apr: Jazeker, rond het uitgebrande FEBO-pand in Tilburg blijft het al een half jaar stil, maar nee: dat is niet omdat er niks gebeurt. ,,De verwachting is dat ze vandaag of morgen met wederopbouw beginnen", zegt eigenaar Nuno Leitão. 

door Bas Vermeer

Let wel: 'vandaag of morgen' in de overdrachtelijke zin, oftewel: de heropbouw begint heel snel. Leitão: ,,Achter de schermen zijn ze al die tijd druk bezig geweest. De verwachting is dat het pand in augustus opgeleverd kan worden, in september gaat het FEBO-bouwteam erin en dan kunnen we in oktober open."

Om maar aan te geven hoeveel vertrouwen Leitão in de planning heeft: de reclameborden langs de weg voor de heropening zijn al gereserveerd. ,,Bij deze heropbouw is de snelheid ook belangrijker dan dat het goedkoop is."

Moderner

Na de brand die in augustus woedde, staan alleen de voor- en zijgevel nog overeind van de Febo. Het pand uit 1937 - ontworpen door de bekende Tilburgse architect Jos Donders - moet na de heropbouw meer stijl uitstralen

Zo keert de knoert van een luifel niet meer terug en behoren de gele panelen tot het verleden. ,,We denken erover om met mooie glasplaten te werken", liet Leitão eerder al weten. 

Leitão wilde al langere tijd iets aan de uitstraling doen. Sinds 1995 ziet de Febo er hetzelfde uit terwijl de binnenstad qua uiterlijk veranderde. De nieuwe zaak oogt straks moderner. 

Maar eerst de heropbouw, 'vandaag of morgen' dus. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement