Volledig scherm
Voorheen Qwibus, straks The Boiler Room. © Bas Vermeer

The Boiler Room, nieuwe horecazaak Heuvelring put inspiratie uit 'roaring twenties' én Los Angeles

Do 24 mei: The Boiler Room, zo heet de nieuwe zaak die opent aan de Heuvelring 98 in Tilburg. De inspiratie wordt overzees gehaald: bij The Viper Room, de nachtclub in Los Angeles waar de elite uit Hollywood kind aan huis is. 

door Bas Vermeer

Die Amerikaanse club wordt (mede) uitgebaat door acteur Johnny Depp en de kersverse horecaondernemer Tom van den Besselaar lijkt in de verte wel een beetje op de acteur. Qua haardracht, baardje, de ringen aan zijn vingers. Niet helemaal toevallig ook. Hij lacht. ,,Johnny Depp is mijn grote voorbeeld."

Jazzclubs

Volledig scherm
Tom en Margot voor hun nieuwe zaak. De verbouwing begint vrijdag. © Bas Vermeer

De 30-jarige stapt samen met vriendin Margot Roovers (24) in de nieuwe zaak. Niet alleen The Viper Room dient als inspiratie. ,,De setting is het best te typeren als die van de jazzclubs uit de roaring twenties met een vleugje industrieel van nu."

In de middag doet The Boiler Room dienst als loungebar, 's avonds als muziekbar, in het weekend als alternatieve club. ,,Na het verlies van de oude Extase is er in Tilburg niet echt meer een plek voor alternatievelingen", vertellen ze. ,,Little Devil is meer op metal georiënteerd, de Cul op hipsters." 

Ze richten zich qua muziekstijlen op rock, jazz en blues. Op de drankkaart staan veel wisselende biertjes uit voornamelijk Amerika. Daar komen ook de speciale whiskey's vandaan.

'Heropleving'

Het pand waar vroeger café Qwibus was gevestigd, stond zo'n vier á vijf jaar leeg (al werd de zaal zo nu en dan nog verhuurd). De twee geliefden krijgen vrijdag de sleutel, daarna wordt er vijf weken verbouwd.

De keuze voor het pand wordt mede bepaald door de 'heropleving' van de Heuvelring. Een paar maanden geleden opende de Extase de deuren onder de vleugels van Jay's, eerder dook Het Pakhuis er op. Deze en vorige maand streken De Lange Goedzak en Bosnisch eetcafé Klopa er neer.

,,De Heuvelring vormt de brug tussen Spoorzone en de Korte Heuvel", zegt Margot. ,,Wij zijn totaal anders dan onze buren (Het Pakhuis), maar we denken dat we leuke aanvulling kunnen zijn."

Vanaf 7 juli moet dat blijken: dan opent The Boiler Room de deuren. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement