Volledig scherm
De Roadshow te Panhuijsenpad. © Roadshow

Tiendaags kermisfestival trekt naar Spoorzone: van Rewind en Disco Snolly tot silent disco

Do 31 mei: Het tiendaagse festival Desperados Roadshow verhuist tijdens de kermis dit jaar naar de Spoorzone. Vorig jaar vond de eerste editie plaats in het Panhuijspad (het straatje naast de Midi). In de Spoorzone wil het festival groeien. 

De vorige (en eerste editie) werd geplaagd door miezerig zomerweer, maar op mooie avonden stond het straatje lekker vol. De organisatie wil meer ruimte en strijkt daarom neer op de parkeerplaats van de Spoorzone (tussen de Hall of Fame en club Smederij). Daar komt het hoofdpodium te staan. 

Het concept is simpel: iedere dag een ander feestje. Er zitten bekende Tilburgse namen tussen. Disco Snolly zal de Roze Maandag onder handen nemen, er is een silent disco, Sjannies Schuurtent en Soepel by Desperados komen langs. Op beide vrijdagen strijkt Rewind Amsterdam er neer en op woensdag staat de parkeerplaats vol biertafels en studenten tijdens de Eindjaarscantus. 

Quote

Als je op de stadscam­ping overnacht, hoef je geen minuut te missen

Tim Frenken

,,In totaal hebben we ongeveer 120 uur aan feest", vertelt Tim Frenken, één van de organisatoren. ,,Als je op de stadscamping overnacht, hoef je geen minuut te missen. De vierdaagse in Nijmegen heeft de Zomerfeesten, de Sneekweek heeft een flink feestterrein. Hoe kan het eigenlijk überhaupt dat de grootste kermis van de Benelux, niet eens een eigen festival heeft? We hopen met de Roadshow hier op in te spelen.”

Naast het hoofdpodium zijn er straks ook foodtrucks bij de Roadshow te vinden. Denk aan vegan-to-go of oosterse/mediterrane maaltijden. ,,En er komt een game area met typische festivalspellen. Denk aan Beerpong XXL, een levende flipperkast of theatrale variant van spons gooien."

Het festivalterrein is iedere dag (20 tot en met 29 juli) geopend vanaf 13.00 uur. Op de meeste dagen duurt het feest tot 01.00 uur, op de zaterdagen tot 2.00 uur.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs