Volledig scherm

Tilburg Frituurt

Vrij 8 nov: Als aanvulling op Tilburg Culinair en Tilburg Zingt poogt Sjors Kleinsman (de ongekroonde koning van snackend Tilburg) het evenement Tilburg Frituurt van de grond te krijgen.

door Bas Vermeer

Tilburg Frituurt: dat klinkt als een grap, en dat was het in de eerste instantie ook. Op de vooravond van Tilburg Zingt opperde Kleinsman om een 'toepasselijker evenement' te organiseren voor de stad: Tilburg Frituurt.
Dat was scherts, tot hij bedacht: 'dat is helemaal zo'n slecht idee nog niet'.

Want Kleinsman is de Johannes van Dam van frietminnend Tilburg, in een eerdere blog schreven we al over de friet-kaart van Tilburg, met recensies van cafetaria's in de stad. Daarnaast beoordeelt en spoort de Tilburger bijzondere hapjes in heel Nederland op.

De opmerking 'dat de cafetaria's van de stad eigenlijk allemaal ongeveer hetzelfde voedsel serveren', is vloeken in de kerk voor 'Culisjors'. Frituurt wordt geen evenement met tien kraampjes die dezelfde Mora-frikandellen serveren, bezweert Kleinsman, maar een 'festijn met (onder meer) de beste cafetaria's van onze stad, die hun mooiste producten presenteren. Huisgemaakte snacks, verse frieten, prachtige sauzen'.

Om vervolgens in een lofzang uit te barsten:
Over de zelfgemaakte friet van de Frietboetiek, het Frietje Vrede van cafetaria 't Bûmke ("Met mayo, een geklutst ei en gebakken spekjes, een nieuwe klassieker"), de zelfgemaakte nasischijven en kroketten van De IJsspecialist. De broodjes hamburger van café Polly Maggoo, hamburgers van slagerij LeJeune en 'prachtige garnalenkroketten' van restaurant Kok Verhoeven.

"Dat hoort ook allemaal op Tilburg Frituurt thuis."

Tilburg Frituurt dus, 'ergens' in 2014.

Update 13.48 uur:
​De eerste gasten melden zich al. Uiteraard:

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement