Volledig scherm
Een sfeerimpressie voor het doolhof in Tilburg. © Karmanoia.

Tilburg trekt ruim 2,5 ton uit voor reusachtig doolhof

Zo 11 mrt: Het college van B en W wil eenmalig een subsidie van 265.000 euro toekennen aan het grote, kunstzinnig doolhof dat in de Tilburgse binnenstad verrijst. Daarmee komt het doolhof - dat in totaal zo'n 1,2 miljoen euro kost - weer een stap dichterbij. 

door Bas Vermeer

Het doolhof is een 350 vierkante meter tellende culturele installatie in de vorm van een labyrint. Het surrealistische doolhof, 'dat alle zintuigen op scherp zet', is gebaseerd op Peristal. Dat doolhof van kunstenaar Tim Hendrik Schneider was eerder in Berlijn te bezoeken. 

Schneider ontwerpt voor Tilburg een nieuw en uniek labyrint op een binnenlocatie. Alwaar de bezoeker 'een mysterieuze mix van muziek, theater en beeldende kunst ervaart'. 

'Must see'

Volgens het college is het doolhof 'van hoge culturele kwaliteit' en heeft het internationale uitstraling. Dat zijn doorslaggevende argumenten om de subsidie van ruim 2,5 ton te verlenen. Vorig jaar trok de gemeente al 5.000 euro uit voor een haalbaarheidsonderzoek. 

'Het heeft de potentie om een echte 'must see' te worden, niet alleen voor mensen uit de regio Tilburg, maar ook van ver daarbuiten', aldus het college. Verwachting is dat het doolhof zo'n 20.000 bezoekers per jaar uit binnen- en buitenland naar Tilburg trekt. 

Initiatiefnemer Joep van Gorp heeft met Aus Berlin, Sofa Sessies en de Spoormarkt bewezen 'dat hij cultuurprojecten van hoog niveau kan organiseren die een eigentijds en hip publiek aanspreken.' 

Fijn

Quote

Er zijn nog meer stappen te nemen, maar ook die zien er goed uit

Joep van Gorp

Van Gorp is blij met de steun. ,,Absoluut fijn dat de gemeente vertrouwen heeft", zegt hij. ,,Er zijn nog meer stappen te nemen, maar ook die zien er goed uit." Het project wordt onder meer door Brabant C (investeringsfonds topcultuur), het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant en Citymarketing Tilburg gesteund. 

De Duitse kunstenaar komt een jaar naar Tilburg om het doolhof te bouwen. Voor de inrichting wordt ook samengewerkt met lokale kunstenaars.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Blogs